Maar liefst 25 pieten neemt Sinterklaas mee naar Terborg. Foto: PR

Maar liefst 25 pieten neemt Sinterklaas mee naar Terborg. Foto: PR

Foto PR.

Helpers geven Terborg terug aan de pieten

Maatschappij

TERBORG - Sinterklaas komt dit jaar op zaterdagavond 25 november om 18 uur aan in Terborg. Er gaat heel wat veranderen dit jaar, want Sinterklaas heeft voor het eerst in jaren weer genoeg pieten mee kunnen nemen uit Spanje. Wel vijfentwintig en geen één is er meer ziek door corona.

Dat betekent dat de Terborgse Helpers, die Sinterklaas de afgelopen jaren zo goed hebben geholpen, Terborg terug zullen geven aan de pieten. Een paar helpers zullen de pieten nog voorgaan in de tocht vanaf de haven naar de Pomp op het Jorisplein, want die zijn zo lang niet in Terborg geweest, dat ze de weg niet meer precies weten. Bij de Grote Pomp op het Jorisplein wordt Sinterklaas officieel welkom geheten door de wethouder.

Langs de hele route kunnen kinderen en ouders Sinterklaas en de pieten opwachten en toezingen. Ze kunnen natuurlijk ook om 18 uur eerst bij de haven zijn, dan zien ze Sinterklaas aankomen per boot. Het is natuurlijk wel al donker, maar als iedereen lampionnen meeneemt, kunnen we Sinterklaas allemaal goed zien. Met al die lampionnen wordt het ook een fleurige tocht naar het Jorisplein. En een muzikale optocht ook want op de kade speelt een schitterende muziekgroep van pieten, die de hele route mee zullen lopen.

Alleen juf Kim is er niet meer bij. Zij heeft het te druk op haar school en dus heeft Sinterklaas kapster Kaylee gevraagd om hem op de kade op te wachten. Zij is de kapster die elke ochtend de baard van Sinterklaas netjes kamt en bijpunt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek