Het wordt weer sfeervol in Varsseveld. Foto: Freek Wolsink

Het wordt weer sfeervol in Varsseveld. Foto: Freek Wolsink

Foto: PR.

Varsseveld gaat sfeervol richting kerst

Maatschappij

VARSSEVELD - Als Sinterklaas straks weer is vertrokken begint ook in Varsseveld de aanloop naar de kerstdagen. Op zaterdag 9 december staat het dorpscentrum in het teken van Sfeervol Varsseveld. Een avond boordevol gezelligheid, shopping en activiteiten.

Startmoment is om 17 uur het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom op het plein bij het Borchuus. De kinderen van de lagere scholen in Varsseveld en de omliggende dorpen kunnen dan een ster met een wens ophangen in speciale kerstwensbomen. Ze krijgen daarvoor deze week allemaal een A4’tje met daarop een kerstster die ze kunnen uitknippen, versieren en van een wens kunnen voorzien. Uit al die wensen worden er drie gekozen die ook daadwerkelijk vervuld gaan worden.
Jubal, de Varsseveldse Accordeon Vereniging, de midwinterhoornblazers en het Varssevelds Mannekoor zorgen verspreid door het dorp voor muziek en toneelvereniging Op Eigen Houtje speelt een eenakter. De kerstman loopt samen met een wandelende kerstboom rond, uiteraard kan iedereen met hen op de foto. Op het Borchuusplein komen kramen waar verschillende Varsseveldse verenigingen en goede doelen etenswaren of anders verkopen voor hun eigen clubkas.In veel winkels is het koopavond en door het hele centrum verspreid staan honderden lichtjes. Verder zijn er oliebollen voor alle liefhebbers.
Een centrale borrel (na 20.00 uur) voor bezoekers en deelnemende ondernemers sluit Sfeervol Varsseveld af. Dat gebeurt op het Borchuusplein met live muziek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek