Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com Foto: Pexels.com

Varsseveldse studente maakt cannabisgebruik bespreekbaar

Maatschappij

VARSSEVELD - Jasmijn van der Borg (22) uit Varsseveld en Gideon Buiting (24) uit Zelhem vinden het raar dat er geen enkele voorlichting is over een softdrug die in Nederland legaal lijkt te gaan worden. In hun podcast “The Good Trip” vertellen de twee vierdejaars studenten van de HAN over hun persoonlijke ervaringen en pleiten ze voor meer kennis onder jongeren over de gevaren en gevolgen van cannabisgebruik.

“Alcohol moet je met mate drinken, harddrugs moet je niet doen en seks moet altijd veilig en met consent gebeuren, maar wat is nou de situatie met wiet?” aldus Jasmijn van der Borg. Gideon en Jasmijn zijn voor hun laatstejaarsproject bezig met een maatschappelijk probleem waarbij ze impact moeten maken. “Waarom is er geen enkele voorlichting, terwijl cannabis vanaf achttien jaar legaal te koop is?” Met hun podcast en social media kanalen en Discord community, kan iedereen bij hen terecht met vragen. 

In hun podcast wil het duo verschillende gasten uitnodigen om hun ervaringen met cannabis te delen en zo het taboe te doorbreken. “Wij moedigen cannabisgebruik zeker niet aan, maar we willen dat jongeren weten waar ze aan beginnen en weloverwogen keuzes maken.” zegt Gideon. Volgens het Trimbos Instituut heeft één op de tien jongeren tussen 12 en 16 jaar al eens cannabis gebruikt.” Het duo vindt deze cijfers schokkend en wil dat jongeren weten waar ze aan beginnen voordat ze die eerste joint aansteken en dat is nu niet het geval. Je vindt de podcast en sociale media onder de naam ‘The Good Trip.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek