Kinderen zoeken een vakantieadres. Foto: Europa Kinderhulp
Kinderen zoeken een vakantieadres. Foto: Europa Kinderhulp

Oostenrijkse en Duitse kinderen zoeken vakantiegezin in Gelderland

Maatschappij

REGIO - Al ruim 60 jaar organiseert Europa Kinderhulp reizen voor kwetsbare kinderen uit Europa. Zij verblijven dan enkele weken bij Nederlandse vakantiegezinnen. Voor komende zomer zijn er momenteel nog niet genoeg gezinnen om alle kinderen een plekje te kunnen bieden. In Gelderland is de stichting specifiek op zoek naar mensen die een kind uit Oostenrijk of Duitsland (regio Schneeberg/Delitzsch) een paar weken als logeetje willen uitnodigen bij hen thuis. 

Er wordt ook nog gezocht naar gezinnen voor enkele Nederlandse kinderen. De kinderen die in aanmerking komen voor een vakantie leven onder sociale en/of financiële moeilijke omstandigheden. Ze komen uit verschillende Europese landen. Veel vakantieouders nodigen de kinderen al jaren achtereen uit, waardoor er een hechte band kan ontstaan. Maar er zijn elk jaar ook weer nieuwe kinderen voor wie een fijn vakantiegezin gezocht wordt. Tijdens de vakantie gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen. 

Wie het leuk lijkt om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven, kan kijken op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie. Hier staan ook de vakantiedata voor de verschillende kinderreizen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant