“Ik vind het geweldig dat mijn ouders dit feest hebben georganiseerd. Wat ik het mooiste vond? De gezelligheid, samenzijn met iedereen”, zegt Mitchel. Van links naar rechts: presentator Willie Oosterhuis, zangeres Belinda Kinnaer, volkszanger Henk Dissel, jarige Mitchel Roerdink, zangeres Manuela Nzenge en zanger Harm Spang. Hein Migchelbrink, de zanger van The Spitfires was er ook, maar staat niet op de foto. Ook geluidsman Gerald Pekel was erbij, maar staat niet op de foto. Foto: Roel Kleinpenning
“Ik vind het geweldig dat mijn ouders dit feest hebben georganiseerd. Wat ik het mooiste vond? De gezelligheid, samenzijn met iedereen”, zegt Mitchel. Van links naar rechts: presentator Willie Oosterhuis, zangeres Belinda Kinnaer, volkszanger Henk Dissel, jarige Mitchel Roerdink, zangeres Manuela Nzenge en zanger Harm Spang. Hein Migchelbrink, de zanger van The Spitfires was er ook, maar staat niet op de foto. Ook geluidsman Gerald Pekel was erbij, maar staat niet op de foto. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Groots live muziekfeest voor 21-jarige Mitchel Roerdink

Maatschappij

“Uiteindelijk is de directrice ook maar gewoon een collega”

VARSSEVELD - Mitchel Roerdink maakt van elke dag een feestje, maar zondag 14 april ging het dak eraf. Mitchel werd die dag 21 jaar en dat werd uitbundig gevierd in een zaaltje van hotel restaurant De Ploeg. “Onze zoon heeft de spierziekte SMA en de verwachting was dat hij drie jaar zou worden“, vertelt vader Tonnie. “Deze bijzondere verjaardag moésten we vieren. Met muziek, want dat is de grote passie van Mitchel. Het was waan-zin-nig”, zegt een geëmotioneerde Tonnie na afloop.

Door Joyce de Schepper

“Ik ben zo blij voor hem en niet alleen voor Mitchel. We doen dit ook om te laten zien waartoe mensen met een beperking in staat zijn. Kijk naar Manuela Nzenge die ook een beperking heeft. Zij zong en alle feestgangers waren zo ontroerd toen ze Whitney Houston vertolkte. De zaal stroomde over van gelukstranen.” Het feestgedruis echode niet alleen na in de straten van Varsseveld. “De ochtend na het feestje werden mijn vrouw Carola en ik al gebeld door mensen van ons vast vakantie-adres in Valkenburg. Ze hadden meegekregen hoe groots we de verjaardag van Mitchel hadden gevierd. Waanzinnig vonden ze het. Vinden wij ook, er waren maar liefst vijf artiesten die belangeloos optraden. Hoe bijzonder is dat! zeiden ze. En dat is het ook!” De inzet van de artiesten werd beloond met mooi gevulde manden gesponsord door Supermarkt Plus, Bakkerij Heyerman, DA Drogisterij & Parfumerie ’t Kaaswinkeltje in Varsseveld. Deze Varsseveldse ondernemers willen wij super bedanken.”

De Flits
Als camjo (samenvoeging van cameraman en journalist) werkt Mitchel vier dagen per week op de redactie van De Flits, een magazine dat wordt uitgegeven door Estinea. “Daar heeft hij zijn stek gevonden en komen zijn talenten uit de verf”, zegt zijn vader. De collega’s van Mitchel beamen dat. “In de uitgave waar we nu aan werken, besteden we aandacht aan het thema duurzaamheid. We geven dan niet alleen tips, maar gaan ook op pad om afval te prikken en bezoeken een kringloopwinkel. En we kijken wat we in onze eigen omgeving bij Estinea aan duurzaamheid doen”, vertellen collega’s Luka Doppen en Tjerk Niejhuis van Estinea. “Naast het magazine maken we video’s en vlogs. Superleuk om te doen”, zegt Luka. “We maken het blad zelf van begin tot het eind. Begrijpelijke taal vinden we heel erg belangrijk. Moeilijke woorden vinden we stom, die gaan eruit. We kijken vooral of het magazine leuk is om te lezen en of het er leuk uitziet. Het blad moet een goede mix zijn van handige tips en leuke weetjes, maar er staan ook lekkere recepten in en andere dingen die je kunt doen.”

Hij zong daar op muziek van De Engelbewaarder

Helemaal mijn ding
Nadat Mitchel stage had gelopen bij de redactie wist hij: “Dit is helemaal mijn ding. Ik vind het heel erg leuk, ik word uitgedaagd en ik krijg alle ruimte om te doen waar ik goed in ben. Ik heb het goed voor elkaar met mijn collega’s”, vindt hij. In de twee jaar dat Mitchel op de redactie werkt, is bovendien zijn zelfvertrouwen gegroeid. Laatst was er een inspiratiedag over zelfredzaamheid en eigen regie. “Het ging over gelijkheid en dat je elkaar in ieders waarde moet laten. Ongeacht of je wel of geen beperking hebt. Tijdens die dag ben ik samen met Luka dagvoorzitter geweest. Ik deed het openingswoord en kondigde steeds de diverse onderdelen aan. De voorbespreking met de directie was wel even spannend, maar ook fijn om te doen”, zegt Mitchel. Luka vult aan: “Uiteindelijk is de directrice ook maar gewoon een collega, zeiden we tegen elkaar. Het is heerlijk om zo samen te werken. We zijn een team met ieders unieke talenten en vullen elkaar heel goed aan.” Ook tijdens de inspiratiedag bleek trouwens hoe belangrijk muziek is voor Mitchel, weten Luka en Tjerk. “Hij zong daar op muziek van De Engelbewaarder met een aangepaste tekst gebaseerd op gelijkwaardigheid. Iedereen zong en klapte mee en dat zorgde voor veel blije gezichten. Wat ik zeg: Mitchel weet hoe je een feestje maakt. Hij is een hele fijne collega met veel humor. We zijn heel trots op hem.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant