Een van de parels: een werk van kunstenaar Kees Donkers. Foto: PR

Een van de parels: een werk van kunstenaar Kees Donkers. Foto: PR

Foto: PR.

Fietsen langs de parels van Oude IJsselstreek

Maatschappij

VARSSELDER - Geen grote evenementen maar bijzondere, unieke of verrassende parels die via een fietsroute aan een snoer worden geregen. Dat is de insteek van de Pareldag, die op tweede pinksterdag voor de zesde keer wordt gehouden in de gemeente Oude IJsselstreek.

Jaarlijks wordt er gekozen voor een andere plaats in de gemeente. Dit keer gaat alle aandacht naar twee dorpen, namelijk Varsselder-Veldhunten en Netterden. De route is voor mensen van alle leeftijden aantrekkelijk. Zij zullen op maandag 20 mei komen op plekken waar ze nog nooit geweest zijn of zelfs nog nooit van hebben gehoord.
De deelnemers starten tussen 10.00 en 13.00 uur bij ’t Dorpshuus in Varsselder (Berghseweg 7, parkeerplek aanwezig). Zij kunnen meer te weten komen over windmolens en er eentje van héél dichtbij bekijken. De fietsers komen ook een prepareeratelier en een steppewisent tegen. De parels zijn tot ongeveer 16.30 uur te bezoeken.

Deelname kost 3,50 euro per persoon inclusief een consumptiebon voor koffie, thee of fris, die op Pareldag in te wisselen is bij ’t Dorpshuus Varsselder of het gebouw van Schuttersgilde St. Walburgis in Netterden, de pauzeplek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant