Balkantrio. Foto: PR
Balkantrio. Foto: PR PR

Zondagmiddagconcert in Silvolde met Balkanmuziek

ma 11 okt 2021, 11:34 Muziek

Start van seizoen zondagse concerten

SILVOLDE - Een nieuw seizoen met zondagmiddagconcerten in de Protestantse Kerk te Silvolde begint op zondag 17 oktober met een concert van het Balkantrio. 

Het Balkantrio bestaat uit drie grote liefhebbers van Balkan muziek. Het zijn Ben (tambura, gitaar), Laura (accordeon) en Ruud (klarinet, sopraansax). Met veel enthousiasme brengen zij muziek uit dit gebied en de wijdere omgeving ten gehore. Van Bosnische meedeiners, via gedragen Georgische samenzang naar een Bulgaars lied waarin een tsaar op zijn paard ten strijde trekt. En hun grootste specialiteit is misschien wel de driestemmige zang. U krijgt dus een veelzijdig muzikaal inkijkje in de volksmuziek uit deze regio. Voor wie twee jaar geleden bij het concert van het Kleine Holte Koor was, die heeft ze daar al even kunnen horen als intermezzo programma. Dat werd toen met zoveel enthousiasme ontvangen dat besloten is hen nu te vragen voor een eigen concert.

Het concert op zondagmiddag 17 oktober in de Protestantse Kerk te Silvolde begint om 15.00 uur en de entreeprijs is acht euro.