Smoorverliefd in P8. Foto: Nick Hermsen (Regio8)
Smoorverliefd in P8. Foto: Nick Hermsen (Regio8)

Winterswijkse band Toe Maar wordt Smoorverliefd

Muziek

Band geeft op 17 mei een try-out in P8 in Terborg

WINTERSWIJK - Het is al weer 10 jaar geleden dat Toe Maar zijn eerste optreden gaf in Winterswijk. Op 30 april 2012 (Koninginnedag heette het nog) speelde de band op de parkeerplaats bij het Gemeentehuis. Wat bedoeld was als een eenmalig optreden van ‘bij elkaar geraapte’ Winterswijkse muzikanten, groeide in de daarop volgende jaren uit tot een band met grote bekendheid in de Nederlandse en Belgische Tribute scene. De agenda van Toe Maar raakte vlot vol en de band begon een geduchte reputatie op te bouwen als een band die elke onwaarschijnlijke plek op zijn kop zette met het beste songs van Doe Maar. Stadsfeesten, een theatertour, een clubcircuit tour, een vrouwengevangenis, een Antilliaans strand, openlucht theaters, een hele waslijst aan festivals met natuurlijk ook de Reggaeweide van de Zwarte Cross en het terugkerende feest op de noorderzijde van de markt tijdens het Winterswijks Volksfeest.

En nu is daar opeens een nieuwe zanger én een nieuwe naam. Toe Maar gaat verder als Smoorverliefd met voorop het podium het Rotterdamse multi-talent Guus Bok. Guus Bok is in zijn eigen regio (Rotterdam en omstreken) bekend als zanger, acteur en presentator. Hij heeft een fiks aantal solo singles op zijn CV en staat bekend om het gemak waarmee hij met het publiek aan de haal kan gaan tijdens live shows. De ideale frontman voor een Doe Maar tribute vonden ze in Winterswijk.

De afgelopen maanden is de band druk geweest om Bok zich thuis te laten voelen in de Achterhoek en hem helemaal te kneden tot een perfecte mix van Ernst Jansz en Henny Vrienten, en nu die wittebroodsweken achter de rug zijn is het tijd om de band te presenteren. Er staat een mooi aantal optredens gepland voor de komende zomer in zowel Nederland als België, met als eerste grote show, op 21 mei, de afsluiter op het uitverkochte Buttonpop (5000 man) in Lisse. Om Guus niet helemaal in het diepe te gooien zal de band een paar dagen eerder een try-out optreden verzorgen voor een wat selecter publiek.
Deze try-out vindt plaats in club P8 in Terborg. Op dinsdagavond 17 mei start de show om 21.00 uur en zal duren tot ongeveer 22.30 uur (theatertijden). Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via de facebook-pagina’s van Smoorverliefd en P8, of telefonisch: 0315 750 221.

Smoorverliefd zal deze show spelen onder het motto: “Smoorverliefd op Henny!” en zo een ode brengen aan Henny Vrienten die eind april helaas overleed.
De band bestaat verder uit Raymond Ubbink (drums), Jan-Willem Renskers (gitaar), Rob Ebbers (trombone), Stephan van Staveren (bas) en daafit (toetsen en gitaar).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant