Joke Seinen en Dick Smits kondigen Amfipop aan. Foto: Frank Vinkenvleugel
Joke Seinen en Dick Smits kondigen Amfipop aan. Foto: Frank Vinkenvleugel

Olt Engbergen trapt af met Amfipop

Muziek

ENGBERGEN - Er moest een tijdje op worden gewacht maar het kan weer, op naar het Openlucht Theater in Engbergen waar Amfipop het seizoen aftrapt.

Door Waltraud Wensink

Het Openlucht Theater Engbergen is een prachtige locatie midden in het bos tussen Gendringen en Voorst. Er staan meerdere voorstellingen op de agenda die variëren van popconcerten en kindervoorstellingen tot aan optredens van lokale koren en muziekverengingen. 

Sinderens Weidekalf met de beroemde Amfiburgers


Op zaterdag 14 mei is het de beurt aan Amfipop en de organisatie heeft het voor elkaar gekregen om een aantal geweldige bands te contracteren. In willekeurige volgorde treden op, ’Mokes’, ‘Sweetmilk’, ‘Frantic Vermin’ en ‘Moonradio’.

Dikke jas
Joke Seinen en Dick Smits zetten zich voor de volle 100 procent in en aan hun enthousiasme zal het zeker niet liggen. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is het weer. “Als het wat frisjes is, dan doe je maar een dikke jas aan”, meent Dick.
Plezier
De bands waren voor de coronamaatregelen aangeschreven en ze willen allemaal met plezier spelen in het Openlucht Theater Gendringen.” Joke vult aan: ”Alles is in principe in kannen en kruiken en we gaan er voor. Je kunt zitten, je kunt staan, er is genoeg aan drank en ook het ‘Sinderens Weidekalf’ staat er weer met de beroemde Amfiburgers.”

Parachute
Tegen zon en lichte regen hangt er een parachute boven het terrein die voor beschutting zorgt. “Het logo is weer verzorgd door Paul Heutinck die we kennen van de Achterhoekse vlag en we zijn trots dat we op zijn medewerking mogen rekenen. Daarnaast zijn we ook ontzettend blij met Caddy Marketing die ons met de website helpt. We werken voornamelijk met vrijwilligers en we hopen dat ook dit jaar weer veel bezoekers de weg naar Engbergen weten te vinden om te genieten van een fijne sfeer, een drankje en goede muziek”, zegt Dick.

Mokes
Voorheen ‘Mokes Trio’, de band die er een bijzondere en herkenbare stijl op na houdt. Eenmaal ‘Mokes’ gehoord, zijn ze daarna altijd weer direct te herkennen. Ze maken eigen nummers die beïnvloed worden door progressieve Rock met invloeden van Polka, Flamenco en chansons.

Live op het Podium komen ze goed tot hun recht en weten het publiek te bespelen met hun ‘eigen’ sound. Ze zijn destijds gestart met drie personen maar hebben de band uitgebreid met een slagwerker en treden sindsdien onder de naam Mokes op. Lekker apart met de banjo en bongo sound, heerlijke muziek die het publiek over zich heen moet laten komen. Mokes bestaat uit Angelo Hermann, Katharina Weyers, Ramon de Vries en Christian Stoffels. Kijk voor meer info op www.mokes.de 

Sweetmilk
De muziek van Sweetmilk is ‘meeslepend en intens’. Het karakteriseert de onmiskenbare unieke sound.
Eigen werk met zowel pop, rock en soul invloeden, daar kan men alle kanten mee op, evenals met de bandleden die zeker geen onbekende namen zijn in de (regionale) muziekwereld.

Nieuwsgierig naar de performance? Check de Facebookpagina van ‘SweetMilk’. De band bestaat uit Mike Mendels, Remco Kuiperij, Jurgen Ten Have, Daniel van de Graaf en Han Hofs.
Frantic Vermin
Ze ontwikkelden zich van Rockabilly tot psychobilly maar hielden het ‘Rockabilly’ wel in ere. Ze speelden op diverse bekende podia zoals de Melkweg en Paradiso en stopten in de jaren tachtig. In 2010 echter weer nieuw leven ingeblazen als trio bestaande uit Jan Sonnevelt, Marcel Sonnevelt en Arjan Wiersma. Ze produceerden een album in eigen beheer en durven het aan om naar het openluchttheater te komen om acte de précence te geven. Een explosieve coctail van Rock-’n-roll, SKA, Rhythm & Blues en Rockabilly. Meer info op www.franticvermin.com 

Moonradio
De band die volgens de biografie niet kan wachten om hun songs te delen. Ze waren op zoek naar een eigen sound en het zoeken naar het ‘waarom en hoe’. Zoals ze zelf aangeven zijn de op ‘Indie Rock’ geïnspireerde nummers groot en meeslepend en op andere momenten klein en mysterieus.

Een band die klaar is voor het grotere werk, maar zeker niet schroomt om op Amfipop het podium te betreden. 

De bandleden zijn Richard Aeilkema, Jan van Veen, Gerco Mons, Geert-Jan Mulder, Eddie van der Veen en Otto Overeem. Informatie is te vinden op de website www.moonradiomusic.com

Amfipop vindt plaats op 14 mei vanaf 17.00 uur en de toegang is deze keer 5 euro. Dit wordt niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Locatie: Bosweg 5 in Voorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post