Met de Daredevils heeft de Huntenpop-vrijdag een knaller van een feestband, net zoals The Dirty Daddies tijdens de vorige editie in 2019. Foto: René Moorman
Met de Daredevils heeft de Huntenpop-vrijdag een knaller van een feestband, net zoals The Dirty Daddies tijdens de vorige editie in 2019. Foto: René Moorman René Moorman

Glimp van Rammstein, U2 en Muse op Huntenpop

Muziek

ULFT - Met tributebands, feestdj’s en folkband Scrum is de vrijdagavond van Huntenpop een gegarandeerd succes. De ingrediënten zijn net even anders, maar de lekkere smaak is hetzelfde gebleven.

Een glimp opvangen van bands als Muse, U2, Doe Maar en Rammstein en dat op de DRU Park in Ulft? Dat kan op de vrijdagavond van het Huntenpop-weekend (12 augustus), wanneer er traditiegetrouw tributebands op het programma staan.
Dit zijn niet zomaar bands die liedjes van naspelen, maar muzikanten die het imiteren van hun idolen tot kunst hebben verheven. Met de ogen dicht is het verschil nauwelijks te horen. ‘Op deze manier kun je naar bands kijken, die anders voor ons festival volstrekt niet haalbaar zijn’, zegt programmeur Bert Messing.
‘Bands als Muse en Rammstein zijn onbetaalbaar en met de tributebands Vannstein en Musest halen we ze toch een beetje naar de Achterhoek.’
Voor andere acts geldt dat een tribute-band nog het hoogst haalbare is voor de fans van de muziek, doordat de originele bands niet meer bestaan. Op Huntenpop staat bijvoorbeeld Vipers, een Italiaanse tributeband van Queen, inclusief een op Freddy Mercury gelijkende zanger.
Rondje Doe Maar speelt de overbekende muziek van de formatie van Ernst Jansz en de onlangs overleden Henny Vrienten. Crystal Dream komt dit keer als duo en doet de bekende U2-tribute.

Daredevils
Gegarandeerd feest is er bij het optreden van de Daredevils. De feestband knalt met geraffineerde mash-ups door de geluidsbarrière en laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. ‘Bereid je voor op een muzikale blikseminslag van astronomische proporties, waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten’, promoot de band zichzelf.
Een band die met eigen muziek het podium bestormt en er ongetwijfeld ook een groot feest van maakt is Scrum. De band is al actief sinds 2004 en maakt furore met powerfolk, Schotse en Ierse folkmuziek. De zanger van de band is een jongen van de streek: Ettenaar Robin Slutter.

Tent op stelten
Wie warmer loopt voor dancemuziek komt vrijdagavond ook aan zijn trekken. De dj’s in de danstent zetten gegarandeerd de tent op stelten. Zoals De Lievelings DJs van je Zusje. Deze mannen trakteren je op een ‘eclectische wervelwind aan hitjes, babymaking music, oude knallers en uitschieters naar alles wat hier ook maar een beetje mee te maken heeft’, zoals ze hun muziek omschrijven.
Darris, een enthousiasteling uit de Achterhoek, tovert ook gegarandeerd een big smile op ieders gezicht. Van guilty pleasures en summer classics tot hitjes en dat alles met een herkenbare en fijne house vibe.
Feestnation doet hier nog een stapje bovenop. De twee ‘party generals’ zetten elke tent en elk festival op z’n kop met hun ongeëvenaarde energie en speelse interactie met het publiek. Gewapend met vliegende biljetten en confetti zetten ze een show neer vol interactie, chaos en aanstekelijke enthousiasme.

KADER
Huntenpop wordt dit jaar op 12 en 13 augustus gehouden op het DRU Park in Ulft. Op het programma staan onder meer Danny Vera, Antoon, Goldband, Snelle, Maan, Froukje, De Staat, Mother’s Finest en Anneke van Giersbergen. Kaarten zijn te verkrijgen via:


www.huntenpop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post