In de danstent is het vaak één groot feest, zoals tijdens de laatste editie bij het optreden van Snollebollekes. Foto: Jeffrey Ruesink
In de danstent is het vaak één groot feest, zoals tijdens de laatste editie bij het optreden van Snollebollekes. Foto: Jeffrey Ruesink JEFFREY RUESINK

Danstent niet meer weg te denken

Muziek

ULFT - Dansmuziek is niet meer weg te denken op Huntenpop. Het programma in de danstent is er vooral op gericht om er een groot feest van te maken.

Door Guido Kobessen

Ooit was een act zonder gitaar ondenkbaar op Huntenpop. Grondlegger Walter Hendrixen was meer gefocust op rock, blues en folk en moest er niet aan denken om veel geld te betalen voor een dj. Maar tijden veranderen. Al onder het voorzitterschap van Hendrixen werd veel geld betaald voor de komst van Junkie XL en sinds een jaar of tien is er zelfs één podium volledig gewijd aan dansmuziek.
Het zijn hier vooral dj’s de de meute ophitsen tot een kolkende massa. Vooral jongeren zijn in de tent te vinden, maar zeker niet alleen maar. ‘We richten ons in de programmering ook op iedereen die zin heeft om te dansen, ook oudere jongeren’, zegt Messing. Zo heeft DJ Paul Elstak al meerdere keren een legendarische set verzorgd.
Komende editie staat een minstens tijdgenoten als Mental Theo, Nakatomi en Special D. op het podium. Samen met Charly Lownoise maakte Mental Theo in de jaren ’90 naam met gabber en happy hardcore. Ze veroverden de wereld met hun eigen sound en hits als Wonderfull Days, Stars en Hardcore Feelings. Tegenwoordig treedt Mental Theo voornamelijk solo op.
Nakatomi is een andere jaren ’90 act. Tijdens de hardcorehype scoorde Nakatomi met Free, Sing en Children of the night enorme hits. Nu 90’s feesten ook bij de jeugd van nu populair zijn, is Nakatomi weer terug van weggeweest.
Special D. scoorde een decennium later zijn grootste hits. Vooral in 2003 had hij een knaller van een hit met ‘Come with me’. Niet voor niets werd hij destijds gewaardeerd met een TMF Award voor beste internationale dansact.

Antoon
Voor de jeugd van nu is Antoon een absolute topact. Afgelopen jaar waren vier van de vijf liedjes in de Top 5 van zijn hand. Zijn liedjes worden op Spotify miljoenen keren beluisterd en in december staat hij zelfs twee keer in een uitverkocht Ziggo Dome. Ondanks zijn populariteit staat hij niet op het hoofdpodium. ‘Ik had hem voor de danstent geboekt en naar mijn idee past hij daar het best. Maar hij zal de tent zeker op de kop zetten’, verwacht Messing. 

Feest in de tent
Verder zijn er vooral veel feestacts, zoals Het Feestteam, DJ Otto Wunderbar en Q Music Foute Uur Live.
Sinds 1999 weet het Feestteam met meer dan 75 feestknallers keer op keer van elke evenement een feest te maken. De handen gaan in de lucht en in de aanstekelijke feeststemming gaat iedereen mee.
Otto Wunderbar is de meest geboekte Oktoberfest en après ski-dj van Nederland en staat garant voor ‘Party ohne Ende’. Ooit begonnen als Oktoberfest-act maar inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Verwacht een set vol met de allerbeste partyknallers aus der Heimat, eigen hitjes en alles met de stempel ‘party‘ van ver daar buiten.
Q Music Foute Uur Live is de live-versie van de razendpopulaire radioshow: een uur lang dansen, feesten en herbeleven van de allergrootste foute hits die stiekem eigenlijk best goed zijn. ‘Een absolute sfeer- én gangmaker’, zegt Messing.
The Partysquad is een oude bekende op Huntenpop. Vanaf de tijd dat The Partysquad baanbrekende platen als ‘Wat wil je doen‘ en ‘Rampeneren‘ uitbracht, weet het dj-team altijd te zorgen voor vernieuwing en een trendsettende sound. Zo werkte de ‘squad’ samen met namen als Broederliefde, Antoon en Latifah.

KADER 
Huntenpop wordt dit jaar op 12 en 13 augustus gehouden op het DRU Park in Ulft. Op het programma staan onder meer Danny Vera, Antoon, Goldband, Snelle, Maan, Froukje, De Staat, Mother’s Finest en Anneke van Giersbergen. Kaarten zijn te verkrijgen via:


www.huntenpop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post