Sean Webster en band. Foto: Maaike Ronhaar
Sean Webster en band. Foto: Maaike Ronhaar

Metalnight en de Sean Webster band in Taste

Muziek

GROENLO - In het weekend van 24 en 25 september zijn er maar liefst twee evenementen in het muziekcafé van Groenlo. Zaterdagavond is er een metalnight met drie bands en op zondag komt de Sean Webster band naar Taste.

Eenmaal per jaar is er bij Rockcafe Taste een metalavond. Een avond voor de echte liefhebber van dit genre. 24 september wordt om 21.30 afgetrapt en er spelen maar liefst drie bands. Rise Above, een hardcoreband van vier man sterk uit het oosten van Nederland. Een no nonsense en eerlijke explosie als antwoord op het leven. Na een album en twee MCD’s uitgebracht te hebben op het WTFRECORDS hardcore-label werken ze momenteel aan een nieuw album. Daarnaast speelt Cannibalistic Sqvirrel, een heavy metal band uit Doetinchem met thrash metal-invloeden. En dan nog Fatesealer, een band uit het oosten des lands, beïnvloed door bands als bijvoorbeeld Wolfbrigade. Zoek het bij deze band dus in de hoek van de hardcore punk. 

Sean Webster
Dan de zondag, 25 september. De Sean Webster band. Door corona is dit optreden al twee keer verzet, maar nu komt het er toch echt van. Apetrots zijn ze bij Taste om deze bluesmastodont vanaf 15.00 uur op het podium te mogen verwelkomen.

De Engelsman Sean Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem; ergens tussen Joe Bonamassa en Joe Cocker. Als gitarist legt hij veel gevoel in zijn spel en bezit hij de gave om goede songs te schrijven. Sean heeft op zijn tours vele landen aangedaan, van Europa tot en met de States. Hij verscheen op nationale televisie in Austin, Texas, deed live sessies op BBC radio 2 en gaf verscheidene interviews in regionale radio- en televisieshows. Op zijn zesde en net verschenen laatste album getiteld ‘Leave your heart at the door’ is Sean terug als enige gitarist, iets dat sinds zijn eerste album niet meer is voorgekomen. Hoewel het misschien cliché klinkt heeft Seans nieuwe album letterlijk iets voor iedereen. Het bevat blues, ballads en meer mainstream nummers en Sean hoopt dat dit z’n fans zal aanspreken. De vakpers is laaiend enthousiast over dit laatste album. Walter Vanheuckelom in Blues Magazine: ‘Romantische zielen en liefhebbers van intense ballades komen zeker aan hun trekken want er staan verschillende blues pareltjes op het album’. Vooraanstaand muziekmedium Music News zei al eens: ‘nog nooit iemand gehoord met een stem als Sean Webster’. Nationale en internationale bluesmedia komen superlatieven te kort. De band van Sean Webster bestaat uit bassist Floris Poesse, drummer Ruud Gielen en op toetsen Hilbrand Bos. Er zijn nog enkele kaarten.

Kaarten te zijn te koop via de website van Taste.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post