Lads ’n Lassies.

Lads ’n Lassies.

Foto: Guido Pelgrim

Folkband Lads ’n Lassies in Georgiuskerk Terborg

Muziek

TERBORG - De Georgius-evenementenkerk in Terborg wordt op zaterdagavond 4 november gevuld met Ierse klanken. De bekende Achterhoekse folkband Lads ’n Lassies verzorgt er het concert ‘Back Home in Derry’.

De band neemt tijdens dit sfeervolle theaterconcert het publiek mee op een muzikale- en historische reis door Ierland en brengt de verhalen achter de bekende folksongs tot leven. Zo passeren onder andere de Paasopstanden, de Troubles en Ierse hongersnood de revue met nummers als ‘God Save Ireland’, ‘The Town I Loved So Well’ en ‘The Fields of Athenry’.
Maar ook uptempo traditionals als ‘The Wild Rover’, ‘Leaving of Liverpool’ en ‘Whiskey in de Jar’ ontbreken uiteraard niet op deze sfeervolle avond, waarbij het dak natuurlijk van de kerk mag. “Want hoe treurig de omstandigheden in Ierland soms ook zijn of waren, de Ieren weten er altijd een feestje van te maken”, aldus Anne-Marie Weber, bandlid van Lads ’n Lassies.

Steeds opnieuw
“De Ieren hebben natuurlijk een rijke geschiedenis en doordat er zoveel bekende folksongs over deze geschiedenis geschreven zijn, worden de verhalen steeds opnieuw verteld en blijft men zich ook bewust van die geschiedenis. Niet alleen in Ierland zelf, maar overal ter wereld. De Ierse folkmuziek is namelijk internationaal nog steeds mateloos populair bij zowel jong als oud. Dat zie je aan bands als The Dubliners, The High Kings, Dropkick Murphys en The Kilkennys”, zegt Anne-Marie.
“Over vele generaties worden dezelfde nummers gebracht en spreekt het mensen aan. Dat zien we ook terug bij onze eigen optredens; Mensen die elkaar niet kennen pinken samen een traantje weg bij het zien van de beelden die de muziek ondersteunen en staan vervolgens een half uur later opeens gebroederlijk naast elkaar een feestje te vieren of zelfs met elkaar te dansen. Ja, ook de jongere dames met heren op leeftijd”, lacht Weber. “Dat is fantastisch om te zien. De muziek verbindt en de mensen hebben een heerlijke avond”.

De Georgiuskerk heeft 200 zitplaatsen beschikbaar gesteld, waarvan er nog enkele beschikbaar zijn. Informatie en kaartverkoop via de website.


www.georgiuskerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek