Popkoor Different Voices
Popkoor Different Voices Foto: Roel Kleinpenning

Kleurrijk popkoor Different Voices twee maal op podium Amphion

Muziek

GENDRINGEN - Different Voices geeft voor de tweede keer in haar bestaan een serie van twee concerten in Amphion. Op 11 en 12 november staat het popkoor op het podium van het Doetinchemse theater met twintig nieuwe liedjes. ‘Dit Zijn Wij’ is de titel van de show, het koor toont zich daarin in al haar kleurschakeringen, kleur is de rode draad.

Door Reinier Kroesen

Jeroen Schepers, Marja Rietman, Nicole Tomassen en Patrice van der Pijl van de concertcommissie doen uit de doeken wat de plannen zijn. Jeroen: “De naam Different Voices is ooit door een oud-lid bedacht. Die naam staat voor verschillende mensen en stemmen. Ieder heeft zijn eigen unieke klank, is uniek, allemaal verschillende personen en stemmen die samenkomen. We hebben 45 leden, waarvan 9 mannen, variërend in leeftijd tussen de 20 en 70 jaar. Onze begeleidingsband bestaat uit Harry Steverink (drums), Jeffrey Steentjes (gitaar), Guido Ebben (basgitaar) en Theo Lendering (keyboard).”

Choreografie
Nicole over de voorbereidingen: “In 2018 zijn we daar al mee begonnen. Het koor en regisseur Annelies van Rijssen hebben een rode draad bedacht bij het thema ‘Dit Zijn Wij’: kleuren. We verhalen over de schakeringen van Different Voices. Verschillende werkgroepen gingen aan de slag: concert-, choreografie-, muziek- en kledinggroep. De eerste nummers werden gekozen en ingestudeerd en het verhaal verder uitgewerkt. We hadden al een concertdatum in 2020 staan, maar toen gooide corona roet in het eten. In 2022 pakten we de draad weer op. Een nieuwe datum werd gepland, vele repetities volgden om twintig nieuwe nummers, zowel in het Nederlands als Engels in te studeren, inclusief de choreografie.”

Dirigent
De commissie is lovend over dirigent Belinda Kamps. “Een hele bekwame en geduldige vrouw die haar passie voor zingen met hart en ziel aan ons overbrengt. Zij kan ons heel snel een nieuw nummer aanleren, is heel erg bezig met de betekenis, beleving en emotie van het nummer. Ze leert ons hoe we daarbij kunnen komen en we dit over kunnen brengen op publiek. Belinda houdt van gezelligheid en humor, maar er moet ook opgelet worden. We verbazen ons wel eens over het geduld dat ze met Different Voices heeft. Ze waardeert ieders inbreng en geluid, onzekerheid van ons ziet ze gelijk maar ze geeft ook weer vertrouwen dat het goed komt. Voor haar is iedereen in het koor even belangrijk. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat ze na meer dan 12,5 jaar nog steeds onze dirigent wil zijn.”

Programmaboekje
Marja vertelt dat de regisseuse een mooi stukje in het programmaboekje schreef dat het thema ‘Dit Zijn Wij’ heel mooi weergeeft. “Wanneer je door de week ’s avonds door de dorpen in onze Achterhoek rijdt hoor je altijd wel ergens een koor repeteren. Op straat kom je mensen tegen met mappen, koffiekannen, een cake, al dan niet met een bos bloemen voor een jarige. Allemaal op weg naar de repetitieruimte: kerk, kroeg, sporthal of schoollokaal. Mensen komen wel of niet op tijd, ontmoeten elkaar, kletsen, delen lief en leed, doen nog wat ademhalingsoefeningen en dan lekker zingen! En dat willen we aan jullie laten zien. Ons koor met alles erop en eraan. Als een kleine gemeenschap waar alles samen komt. Waar we elkaar nodig hebben, vallen en opstaan, groeien en ontwikkelen, maar waar we vooral samen in de muziek, in de zang elkaar zien, horen en ontmoeten.”

Patrice ten slotte: “Kom vooral kijken als je houdt van mooie muziek in allerlei vormen. Naar een dynamisch koor met verschillende choreografieën om de muziek nog beter over te brengen. In het mooiste theater van Nederland laten wij van ons laten horen met al onze kleuren, emoties en vooral enthousiasme. Een kijkje in de keuken van een doodgewoon koor dat mede dankzij een briljante dirigente boven zichzelf uitstijgt!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek