Blend-It. Foto: PR

Blend-It. Foto: PR

Blend-It: een muzikaal jongerenplatform in de Achterhoek

Muziek

DOETINCHEM – Het Achterhoekse muziekinitiatief Blend-it opent de deuren voor muzikale enthousiastelingen van alle niveaus. Het programma, dat op 30 oktober van start is gegaan, biedt een gevarieerd aanbod van muzikale disciplines, waaronder: zang, rap, instrumenten bespelen, muziek produceren, dj’en, beats maken en songs schrijven.

Amphion Muziekschool slaat de handen ineen met het Graafschap College en JC DTC om deelnemers, ongeacht hun ervaringsniveau, te leren over muziek. Of je nu al jarenlang zingt, een instrument bespeelt of gewoon geniet van het luisteren naar muziek: Blend-It verwelkomt iedereen van 12 tot ongeveer 25 jaar en biedt waardevolle begeleiding.

Melih Görgülü, cultuurcoach bij JC DTC en één van de initiatiefnemers van Blend-It, legt de nadruk op het therapeutische effect van muziek: “Het kan erg waardevol zijn om je als jongere te verdiepen in muziek. Of je nu bezig bent met het maken van een beat, het schrijven van een tekst of het bespelen van een instrument, ze hebben allemaal een therapeutisch effect. Je wordt gedwongen om in het hier en nu te zijn, en dingen die je dwarszitten verdwijnen naar de achtergrond. Dit gun ik iedere jongere, hier leer je om echt jezelf te zijn op muzikaal vlak.”
Buiten zijn werkzaamheden in het jongerencentrum is Melih muziek-producer. Hij begeleidt artiesten in opnamesessies en verzorgt de instrumentatie van de muziek. De ervaringen en kennis die hij daarmee opdoet neemt hij mee naar het jongerencentrum om de jeugd te helpen hun potentieel te vervullen op muzikaal vlak.

Blend-It is een nieuw alternatief op traditionele muziekles, waarin deelnemers leren van gerenommeerde artiesten uit hun genre. Het biedt jongeren de kans om zich te verdiepen in verschillende aspecten van muziek én brengt jongeren met dezelfde interesses samen. Dit biedt hen de mogelijkheid om hun muzikale carrière te beginnen met een waardevol netwerk.
Het is een mooie manier om via muziek de onderlinge verbinding tussen studenten te vergroten. Daarnaast is het kosteloos en biedt het studenten de kans om talenten te ontdekken en samen plezier te maken. Reden genoeg voor het Graafschap College om in het project te participeren en zo kunst en cultuur binnen én buiten school verder te stimuleren. Daarnaast sluit het aan bij de visie van de MBO school, waarin creatieve ontwikkelingsmogelijkheden bij studenten belangrijke elementen zijn.

Het programma begint met vier zogenoemde Teaser-sessies om jongeren wegwijs te maken in het door hen gekozen muzikale aspect. Dit wordt gevolgd door 6 Music Maker-sessies en 6 Talenthouse-sessies, waarin gezamenlijke producties worden gemaakt. Alle deelnemers krijgen de kans om in een jaar tijd toe te werken naar een optreden dat bestaat uit hun eigen creaties en inspiratie. Görgülü benadrukt: “Jongeren die werken aan hun talent inspireren andere jongeren om dit ook te gaan doen, op wat voor manier dan ook. Ook buiten Blend-It. Het idee is dat we met zijn allen een kettingreactie in gang zetten.”

Meer informatie over Blend-It kun je vinden op de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek