Folkharpiste Rachel Hair uit Schotland komt naar Harpstudio Harppiness in Terborg. Foto: Amoré du Plessis

Folkharpiste Rachel Hair uit Schotland komt naar Harpstudio Harppiness in Terborg. Foto: Amoré du Plessis

Foto: PR.

Schotse harpiste treedt op bij muziekfeest in Terborg

Muziek

TERBORG - Harpstudio Harppiness in Terborg bestaat tien jaar. Op 18 en 19 november is er daarom een muziekfeest bij de harpstudio aan de Walstraat 29. Tijdens dit weekend zijn er allerlei muzikale activiteiten zoals harpworkshops, bands en concerten. Het hoogtepunt van dit feestje is het optreden zondag van de Schotse folkharpiste Rachel Hair.

Op zaterdagmiddag spelen er tussen 12.45 en 17.00 uur vier verschillende bands. De jonge energieke band Chris Hero Jack trapt de middag af met stevige indiepop. Daarna komt singer-songwriter Eric Heutinck in dialect zijn gevoelige liedjes zingen. De band Black Picasso is na jaren ontwaakt uit zijn winterslaap en zorgt voor een muzikale reünie. De dag wordt afgesloten met Boanna Boyne, die gevoelige Ierse ballads en harpliedjes afwisselt met eigen nummers over Keltische mythologie. Tussen de optredens door kunnen bezoekers meedoen aan een mini-workshop ‘akkoorden spelen op de harp’. Alle optredens zijn gratis te bezoeken en er staat een hapje en een alcoholvrij drankje klaar voor iedereen.

Harpzondag
De zondag staat helemaal in het teken van harpmuziek. Om 10.00 uur verzorgen harpisten Diana de Vries (Phion) en Judith Baakman (Harpstudio Harppiness) samen een koffieconcert. Daarna geeft Rachel Hair een workshop Schotse muziek speciaal voor harpisten. Tijdens deze workshop die om 11.00 uur begint leert Rachel een Schots harpliedje aan de deelnemers. ‘s Middags geeft Rachel een concert waarbij ze ook zal vertellen over de achtergrond van de nummers die ze speelt. Dit concert begint om 14.00 uur.
Het koffieconcert is gratis. Een kaartje voor het concert van Rachel Hair kost 10 euro. Natuurlijk staan op zondag de koffie en thee met iets lekkers ook weer klaar. In verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren voor de concerten en de workshop noodzakelijk. Dit kan via e-mail info@harppiness.nl of tel. 06-1984 0941.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek