Dirigent Boris Jansen.

Dirigent Boris Jansen.

Frank Vinkenvleugel

Dubbelconcert bij Ons Pakhuus

Muziek

SILVOLDE - Op zondag 14 april vindt er bij Ons Pakhuus in Silvolde een bijzonder dubbelconcert plaats. Op uitnodiging van Harmonie St. Antonius uit Breedenbroek komt Salonorchester Schwarze Rose naar Silvolde.

Beide orkesten zullen een eigen deel van het programma voor hun rekening nemen. Harmonie St. Antonius staat sinds afgelopen zomer onder leiding van Boris Jansen. Dit zal het tweede concert zijn waarbij Boris met de baton zwaait bij het Breedenbroeks orkest. St. Antonius streeft altijd naar het geven van verrassende en gevarieerde concerten. Van klassiek tot popmuziek. Ook in dit concert zal het orkest zijn veelzijdigheid laten horen.
Het thema van dit concert voor St. Antonius is “New York” en aan de hand van dit thema zal het publiek verrast worden met een gevarieerde muziekkeuze. Zowel uitdagende stukken zoals “New York Ouverture” van Kees Vlak en enkele delen uit de “Manhattan Symphony” van Serge Lancen, maar ook de hits van Simon & Garfunkel zullen de revue passeren. Uiteraard kan “New York, New York” van Frank Sinatra niet ontbreken.
Het Emmerichse salonorkest Schwarze Roze bestaat uit circa 20 muzikanten en staat onder leiding van Geert Jan Dijkerman. Een salonorkest heeft een heel andere bezetting dan een harmonie orkest met naast blazers en slagwerk ook strijkers, een accordeon en piano. Het orkest heeft de omvang van een filmorkest, dat in vroeger tijden de stomme films van muziek voorzag. Op het repertoire staan vele geliefde muziekstukken uit het tijdvak 1830 – 1970, w.o. dansmuziek, filmmuziek, bekende melodieën uit musical, operette en opera. Voor het concert in Silvolde is hieruit een afwisselend programma samengesteld.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 14 april bij Ons Pakhuus, Molenberg 2 in Silvolde. Aanvang van het concert is 14.00 uur. De entree bedraagt tien euro, inclusief een consumptie. Meer informatie is te vinden op de site van Ons Pakhuus.


www.onspakhuussilvolde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant