Deelnemers bezig met de aanplant. Foto: PR

Deelnemers bezig met de aanplant. Foto: PR

Informatieavond beplantingsproject ‘Breedenbroek-Voorst in het Groen’

Natuur

BREEDENBROEK - Inwoners van het buitengebied van Breedenbroek, Voorst die graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op het perceel zouden willen of een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken op een verlanglijstje hebben staan zijn welkom bij de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Breedenbroek - Voorst in het Groen’. 

Deze avond wordt gehouden op maandag 15 november 2021 in de zaal van Openluchttheater Engbergen, Bosweg 5 te Voorst. De avond start om 19.30 uur, op deze bijeenkomst horen belangstellenden hoe zij mee kunnen doen en wat de ‘spelregels’ zijn. In de winter van 2019 is een groep actieve bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Breedenbroek - Voorst. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Breedenbroek - Voorst in het Groen’.

In de loop van de tijd zijn veel landschapselementen achteruitgegaan. In dit project worden de inwoners van het buitengebied van Breedenbroek - Voorst in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens de speciaal op Breedenbroek - Voorst toegesneden informatieavond op 15 november wordt het project nader toegelicht en vertelt SLG meer over streekeigen beplanting en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf. 

Na de informatieavond wordt er een groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond. Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Aan het eind van de winter ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Breedenbroek - Voorst landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Meer informatie en aanmelden
Mensen die maandag 15 november om 19.30 uur verhinderd zijn maar wel belangstelling hebben voor ‘Breedenbroek - Voorst in het Groen’ kunnen informatie vinden op de website. Ook aanmelden kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/breedenbroek-voorst-groen Voor vragen kan men contact opnemen via e-mail met r.buitink@landschapsbeheergelderland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant