Aanplanten van groen. Foto: PR
Aanplanten van groen. Foto: PR PR

Informatieavond over project ‘Megchelen in het Groen’

Natuur

MEGCHELEN - Inwoner van het buitengebied van Megchelen die graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op het perceel willen, of een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken, zijn welkom op de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Megchelen in het Groen’ op woensdag 24 november in de zaal café-restaurant Jan ter Voert, Oranjeplein 1 te Megchelen. De avond start om 19.30 uur.

Aanmelden is verplicht en kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/megchelen-groen/.
In de winter van 2019 is een groep actieve bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Megchelen. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Megchelen in het Groen’.
In dit project worden de inwoners van het buitengebied van Megchelen in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens de speciaal op Megchelen toegesneden informatieavond wordt het project nader toegelicht en vertelt SLG meer over streekeigen beplanting en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf. Na de informatieavond wordt er een groenspreekuur georganiseerd voor individuele beplantingswensen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant