Opdrachten maken tijdens de wandeling. Foto: PR
Opdrachten maken tijdens de wandeling. Foto: PR PR

Wandeling Achtje Engbergen met kunstopdrachten

Natuur

GENDRINGEN - Lang Leve Kunst & Naoberschap van Amphion uit Doetinchem lanceert een nieuwe coronaproof kunstactiviteit: Achtje Engbergen. Kunstenares Ankie van den Nieuwenhuizen bedacht de titel én de wandeling in de vorm van een acht, zo’n drie kilometer lang. Onderweg maken wandelaars een aantal leuke kunstopdrachten, waarbij ze hun ogen goed de kost moeten geven.

Onderweg valt veel moois te ontdekken en vast te leggen bij de vier vrolijke opdrachten van Achtje Engbergen.
Engbergen is het natuurgebied bij Gendringen.

Insecten
Steeds een stukje wandelen, dan een schets maken: van Vergezichten, kijken Door de ogen van insecten, Bastbeesten en Land-Art.
Doordat de route in de vorm van een acht is, is het mogelijk de route onderweg wat in te korten of een pauze in te lassen om op te warmen bij een kopje warme chocolademelk. Werk na thuiskomst de schetsen uit tot echte kunstwerken.

Praktisch
Zin in een Achtje Engbergen? Stuur een e-mail naar langlevekunst@amphion.nl, vermeld naam en woonplaats en je krijgt het boekje gratis gemaild. Even uitprinten en lekker aan de wandel!
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen met als doel samen van mooie momenten te genieten. Partners van het programma zijn Markenheem, Sensire, Attent, de Herbergier, Liemerije, Het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek Liemers, Het Cultuur- & Erfgoedpact en Amphion Cultuurbedrijf. Het programma wordt ondersteund door Fonds Sluyterman van Loo, Het RCOAK en het Fonds Cultuur Participatie.


amphion.nl/langlevekunst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant