Afbeelding

NatuurlijkBUITEN viert jubileum

Natuur

SINDEREN - Tien jaar geleden zijn Anna Kemp en Aart Stans aan de Toldijk 11 op Sinderen gestart met hun B&B | Natuur & Theetuin NatuurlijkBUITEN. 

De natuurtuin met de kleurrijke bloemen, struiken, hagen en bomen speciaal voor vogels, vlinders en bijen zag er toen nog piepjong uit. Maar een decennium later zien we al flinke bomen en struiken staan als of het nooit anders is geweest. Bezoekers kunnen nu soms niet geloven dat de tuin eerder weiland is geweest waar koeien liepen te grazen.
Het aantal vogels is enorm toegenomen, zowel in soorten als in aantallen. De laatste jaren zelfs boomklevers, boomkruipers, spechten en af en toe een eekhoorn. Dit geeft aan dat de tuin ouder wordt en voor steeds meer soorten interessant aan het worden is. In de loop van de jaren zijn er verschillende elementen in de tuin bij gekomen zoals een groot insectenhotel, ruïne muur, bijenbank, bijenstal en een hout gestookte bakoven om onder meer pizze in te bakken.
Bezoekers weten steeds vaker de prettige sfeer en de rust van de natuurlijke tuin te waarderen. Dat is precies waar het de gastvrouw Anna en gastheer Aart om te doen is.
Vanwege het jubileum worden er vanaf 29 april aantal activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Op vrijdagavond kan men zich verwonderen (bij een scherm met een lamp) over de nachtvlinders die zich dan laten zien. Op zaterdag en zondag kan iedereen meedoen aan een wilde bloemen en kruidenquiz, de trailers van de komende buitenfilms bekijken, een wandeling maken door de natuurtuin, warme broodjes proeven uit de bakoven, worden vragen beantwoord over het biologisch moestuinieren en kunnen kinderen mee naar de paddenpoel om waterdiertjes te zoeken o.l.v. het IVN.
Kijk op de vernieuwde website voor een compleet activiteiten overzicht.
Bezoekers krijgen na afloop een zakje bloemenzaadjes.


www.natuurlijkbuiten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant