Wandelen langs en over de grens. FOTO:PR

Wandelen langs en over de grens. FOTO:PR 

Foto: PR

Grenswandeltocht voor 39e keer

Natuur

39e Grenswandeltocht 

MEGCHELEN - Voor de negenendertigste keer kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen tijdens de Grenswandeltocht die door de werkgroep Fietsen en Wandelen van de VVV Oude IJsselstreek wordt gehouden. Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober start er vanaf Café-Restaurant Jan ter Voert, Oranjeplein 1 in Megchelen, weer een prachtige wandeltocht. Deze keer voert de Grenswandeltocht de wandelaars door een afwisselend landschap van dit mooie gedeelte van de Achterhoek en het stukje Duitsland.

Deelnemers kunnen onderweg genieten van historie, natuur en prachtige wandelpaden. De routes lopen onder andere langs Huis Landfort en het daarbij gelegen Keppeltjesberg, rondom Anholter Schweiz met het Gasthaus AlmRuhe als pauzeplek. Via Vehlingen en de omgeving van Megchelen gaat het weer richting het eindpunt. Er is keuze uit afstanden van ca. 10, 15 en 20 kilometer over vele mooie paadjes en weggetjes met verrassende uitzichten.
Voor wie niet al te ver kan of wil wandelen, bijvoorbeeld families met kinderen, is er ter plaatse ook een route van 6,8 kilometer verkrijgbaar. Deze route is bovendien geschikt voor handbikers.
De starttijd is voor alle routes tussen 10.00u en 13.00u. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 voor niet-leden en € 2,50 voor leden van de wandelbond. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meewandelen. Bij de start krijgen deelnemers een wandelrouteboekje mee. De route is ook aangegeven met bordjes. Betalen kan via PIN of contant. Deelname is op eigen risico.


www.vvvoudeijsselstreek.nl/agenda 

facebook.com/vvvoudeijsselstreek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post