Vrijwilligers in actie tijdens de bouw van het amfitheater

Vrijwilligers in actie tijdens de bouw van het amfitheater

Foto: Marly de Kok

Officiële opening Boskapellebusken op Sinderen

Natuur

SINDEREN - Op zaterdag 23 september, tijdens de nationale burendag, zal het Boskapellebusken op Sinderen officieel worden geopend door burgemeester Otwin van Dijk.

Op dit weideperceel dat is omgetoverd tot buurtbos, genaamd het “Boskapellebusken”, is enorm veel werk verzet en het is tijd om het officieel te gaan openen. Iedereen is van harte welkom vanaf 13.30 uur op deze nieuwe groene locatie en de opening start om 14.00 uur.

Aansluitend vindt er hier de jaarlijkse burendag plaats. Na de geslaagde eerste editie van de Sinderense burendag vorig jaar, wordt deze nieuwe traditie voortgezet op het perceel tussen de kapelweg en de boskapelle. Er zijn leuke activiteiten waar je aan mee kan doen onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit buurtproject wordt gedragen door een grote groep vrijwilligers en werd dit jaar al beloond met de ‘Gouden pit’ van Kern met Pit. In dit ‘busken’ - Achterhoeks voor bosje -staan biodiversiteit, ontmoeting, ontspanning, saamhorigheid, educatie, samenwerken en groen centraal. Er is een grote hoeveelheid bomen en struiken geplant, een poel aangelegd, er staan diverse fruitbomen, nestkasten en er is een klein amfitheater gebouwd. In dit nieuwe natuurgebied - voor jong en oud, voor mens en dier - gaat natuur hand in hand met cultuur. Het is de perfecte plek voor een tussenstop voor passerende fietsers, een plek waar je even naartoe kunt lopen voor een moment van rust of juist de mogelijkheid hebt om dorpsgenoten te treffen.

Het Boskapellebusken verbindt, daarom is de Sinderense burendag ook het perfecte moment om de officiële opening te laten plaatsvinden. Meer informatie over de opening en de burendag vind je op www.boskapellebusken.com. Wees welkom op Sinderen!

Vrijwilligers in actie met het plaatsen van de omheining.
Boskapellebusken in bloei

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post