Nico Wissing. Foto: PR
Nico Wissing. Foto: PR

Landschapsarchitect Nico Wissing te gast bij Hapje Cultuur

Natuur

ULFT - Tijdens een informatieve lezing gaat Landschapsarchitect Nico Wissing uit Megchelen uitgebreid in op het thema: natuurinclusieve tuinen, parken en landschappen: ethisch of esthetisch? Dit gebeurt op zondag 17 maart tijdens ‘Hapje Cultuur’, een maandelijkse bijeenkomst op zondagochtend in Galerie Bij de Boeken in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark.

Vanaf zijn prille jeugd heeft Nico Wissing liefde voor de natuur. In 1983 begon Wissing zijn eigen ontwerpbureau & hoveniersbedrijf. Het bedrijf groeide uit tot 45 personeelsleden met hoogwaardige projecten in binnen- en buitenland. Hieruit ontstond in 2010 Studio Nico Wissing in Megchelen en GreenM2 in Doetinchem.
Tot één van zijn belangrijkste projecten behoort de tuin van Waterschap Rijn & IJssel. Dit project zorgde voor een kanteling naar meer ecologische inrichting van de leefomgeving. In hetzelfde jaar werd NL Greenlabel opgericht. Deze organisatie heeft als doel om de integrale duurzaamheid van gebieden en terreinen inzichtelijk te maken. De afgelopen decennia heeft Nico Wissing onafgebroken gewerkt, gestudeerd, gereisd en contacten onderhouden met (inter-)nationale tuin- & landschapsontwerpers /- architecten. Hij heeft over de hele wereld gereisd om de meest vooruitstrevende projecten te bestuderen.
Deze ervaringen hebben hem gevormd tot een gedreven man van de natuur met een missie. Een voorvechter van het groene stad concept en pleitbezorger voor groen als integraal onderdeel van gebouwen en ruimtelijke ordening. De afgelopen jaren is hij veel gevraagd voor lezingen op hogescholen, universiteiten, beurzen en symposia. Ook in de vele interviews en columns, draagt hij zijn visie over de groene duurzame leefomgeving uit. In 2018 werd hij voor zijn werk benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Binnen de ontwerpen die hij maakt voor opdrachtgevers uit binnen- en buitenland, speelt hij met de zon, de wind, de wolken en de habitus van bomen en planten. Middels gebruik van duurzame producten, inpassing in de natuurlijke omgeving, innovatieve duurzame oplossingen en het toepassen van de C2C denkwijze als belangrijke uitgangspunten, streeft hij naar kwalitatieve en eerlijke duurzame groene buitenruimten.

Hapje Cultuur
Elke derde zondag van de maand om 11.00 uur kunnen liefhebbers van cultuur, in de breedste zin van het woord, genieten van de kennis en passie van een spreker. Alle gasten worden ontvangen met een kop koffie/thee met daarbij een zoete versnapering.
Tickets à 5,75 euro zijn te koop via de website van de DRU.


www.dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant