Actiegroepleden bij de basisschool op Sinderen. Foto: PR
Actiegroepleden bij de basisschool op Sinderen. Foto: PR PR

Leerlingen basisschool Sinderen maken kans op 10.000 euro

Onderwijs

Sinderen - Op Sinderen maak je vanaf nu kans om een studiebeurs van tienduizend euro te winnen. “Nee, het is echt geen grap”, vertelt Anniek Ankersmit van actiegroep de Wegwijzer. “Onze fantastische basisschool dreigt gesloten te worden, maar wij willen er alles aan doen om dit te voorkomen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de school open blijft. Er wordt namelijk uitstekend onderwijs gegeven, er werkt een team zeer betrokken leerkrachten en de leerlingen vinden het een geweldige school. Doodzonde als dit ons dorp wordt ontnomen en daarom komen wij nu met een ludieke actie, want we geven nog niet op.”

Alle leerlingen die voor 1 februari 2022 zijn aangemeld bij basisschool de Wegwijzer Sinderen maken kans op dit enorme geldbedrag. Ook wordt er nog een tweede en een derde prijs uitgereikt van 3.000 en 2.000 euro.
In totaal wordt er dus 15.000 euro weggegeven als de school blijft bestaan. Dit bedrag kunnen de winnende leerlingen gebruiken voor hun vervolgopleiding of persoonlijke ontwikkeling. De spelregels van deze actie zijn te vinden op www.studiefondssinderen.com.

De studiebeursactie wordt breed gedragen. Niet alleen bedrijven uit de kleine kern dragen bij, maar ook bedrijven uit de omgeving hebben gedoneerd. “De inzameling verliep zeer voorspoedig en donaties zijn uiteraard nog steeds van harte welkom. Het is geweldig om te zien dat er zoveel steun uit allerlei hoeken komt. De Achterhoekse bedrijven geven aan te willen investeren in de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst en daar horen dorpsscholen zoals deze op Sinderen bij”, aldus het actiegroeplid.
De actiegroep de Wegwijzer bestaat uit (oud-)ouders, oud-leerlingen, bestuursleden van Sinderens Belang en betrokken inwoners van Sinderen. De krachten worden gebundeld en samen gaan ze ervoor om de basisschool open te houden. “We willen er alles aan doen om dit doel te behalen. Samen staan we sterk en laten we zien waar een klein dorp groots in kan zijn. Ik zou willen zeggen, kom snel een kijkje nemen met je kind(eren) en ontdek de kracht van kleinschalig onderwijs in een groene omgeving.”
Heb je interesse in de school en ben je nieuwsgierig geworden? Meer informatie over deze actie en de dorpsschool op Sinderen vind je op www.studiefondssinderen.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant