Boekenbeer.
Boekenbeer. PR

Feest met Boekenbeer

Onderwijs

OUDE-IJSSELSTREEK - Op zaterdag 11 juni is de landelijke BoekStartdag! De Bibliotheek Achterhoekse Poort houdt op deze dag een feestelijke ochtend voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar.

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart stimuleert dit. De Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol.
Tijdens de BoekStartdag nodigt de Bibliotheek dan ook alle jonge kinderen en hun (groot)ouders uit om te ontdekken wat een feest het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Feestelijke ochtend
Op zaterdag 11 juni is het van 9.30 tot 12.00 uur feest in de Bibliotheek Aalten, Gendringen en Varsseveld voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar.  Samen met hun (groot)ouders, kunnen de kinderen de hele ochtend binnenlopen. Uiteraard is er een gezellige voorleeshoek maar ze kunnen ook een leuke prijs winnen tijdens een quiz of meedoen met?Liedjes?op schoot. 

Liedjes op schoot
Liedjes op schoot?is een leuke en speelse manier om als kind kennis te maken met de wereld van muziek. Samen muziek maken is superleuk en leerzaam en door de interactie wordt de band tussen kind en (groot)ouder alleen maar sterker. Iedere moment waarop er samen een liedje wordt gezongen of muziek wordt gemaakt, zorgt voor een klein feestje! Tijdens de BoekStartdag is het mogelijk om mee te doen met Liedjes op schoot. Er zijn twee sessies: van 10.15 tot 10.45 uur en van 11.00 tot 11.30 uur. Reserveer wel van tevoren een plekje via de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl

Meer informatie 

Deelname aan deze feestelijke ochtend is gratis. Net als een lidmaatschap van de Bibliotheek voor kinderen tot 18 jaar. Bovendien lenen ze ook nog boetevrij. Kijk voor meer informatie op www.achterhoeksepoort.nl. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant