Op de foto tijdens de reünie . Foto: PR
Op de foto tijdens de reünie . Foto: PR PR

Reünie zeventig jaar na kleuterschool

Onderwijs

TERBORG - In 2018 organiseerden de voormalige klas 6 uit 1960 van de voormalige Jorisschool Terborg een grote reünie.

“Destijds waren of werden wij allemaal 70 jaar (geboortedatum 1948): een mooie gelegenheid voor een grote reünie bij Van der Eem in Terborg”, vertelt Els Bakker. “Dit beviel ons zo goed dat wij vanaf toen besloten ieder jaar – voor wie dat kon - op de laatste zaterdag van augustus een “reünie-borrel” te houden. Zo ook afgelopen zondag, de 27e augustus, wederom bij Van der Eem.”
Bakker vervolgt: “Deze keer was dat héél bijzonder omdat wij elkaar 70 jaar kennen. Deze hele groep ging namelijk 70 jaar geleden naar de (voormalige) Kleuterschool Maria Onbevlekte Ontvangenis aan de Hoofdstraat Terborg. Onze kleuterjuf van toen, juffrouw Fien die inmiddels de respectabele leeftijd van 96 jaar heeft bereikt, was onze eregast. Deze kleuterschool is inmiddels getransformeerd tot twee prachtige woningen, waarvan juffrouw Fien in februari jl. de officiële opening deed!”

Op de foto, gemaakt voor het waterornament in Terborg, mevrouw Fien Gambon – voor de rest nog steeds juffrouw Fien – en de aanwezige leerlingen van de 6e klas van 1960. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant