IKC De Wijssel. Dat is de nieuwe naam van fusieschool Christoffelschool en de Hoeksteen in Gendringen. Foto: Roel Kleinpenning
IKC De Wijssel. Dat is de nieuwe naam van fusieschool Christoffelschool en de Hoeksteen in Gendringen. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

IKC de Wijssel nieuwe naam Gendringse fusieschool

Onderwijs

GENDRINGEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het plein van de Christoffelschool werd vrijdagochtend de nieuwe naam van de nieuwe school bekend gemaakt. De naam fusieschool Gendringen is vanaf nu IKC de Wijssel.

Ruim honderd ouders en nog veel meer ongeduldige leerlingen verzamelden zich op het versierde schoolplein aan de Grotestraat. Aan de muur prijkt een groot bord met een doek erover, daar draait deze ochtend om. 

Vanaf dit schooljaar zijn de Hoeksteen en de Christoffelschool al samen. Een nieuwe naam ontbrak echter nog. Hoog tijd om die bekend te maken.

Hiervoor nemen leerlingen Melle en Siebe plaats op een denkbeeldige fiets. Althans, ze houden een stuur met voorwiel in hun hand. De hoogwaardigheidsbekleders nemen plaats achter op die fiets. 

Als de spanning is opgebouwd door leerlingen met trommelstokken die fungeren als ‘spanningsteam’ is het tijd om de fiets aan te trappen. Het gezelschap rijdt door een lint heen en het doek valt van het bord. IKC de Wijssel is de nieuwe naam.

Na veel inzendingen en gesprekken met een reclamebureau kon er gekozen worden uit drie namen voor de nieuwe school: Ringelrei, De Wildt en De Wijssel. Die laatste is het dus geworden. ,,Dat is extra bijzonder, want die naam is bedacht door een collega”, aldus directeur Dosje Lubbers.

De naam de Wijssel is een samenvoeging van meerdere woorden zegt Lubbers nadat de naam is onthuld. ,,De eerste drie letters vormen het woord ‘wij’. Dit staat ervoor dat we het samen moeten doen”, zegt ze.

De andere twee woorden in de naam zijn wijs en IJssel, deze verwijzen naar het wijzer worden op school en de gemeente Oude IJsselstreek.

Naast een nieuwe naam moet er ook nog een nieuw schoolgebouw komen. Momenteel krijgt de bovenbouw namelijk les in het gebouw van de Hoeksteen terwijl de onderbouw in de Christoffelschool zit.

Volgens wethouder Marco Bennink loopt de nieuwbouw nog op schema. ,,We zoeken nu naar een geschikte bouwpartner. Volgens de planning moet er in de zomer van 2024 een nieuw schoolgebouw staan.” 

Dit gebouw komt op de plek van de Christoffelschool. In de zomervakantie wordt begonnen met het slopen van het huidige gebouw. De leerlingen krijgen dan een jaar lang les in het gebouw van de Hoeksteen en noodlokalen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant