Cursussen van de bieb tegen digitale problemen. Foto: PR

Cursussen van de bieb tegen digitale problemen. Foto: PR

Foto: Lumina Images

Laaggeletterdheid centraal bij Week van Lezen en Schrijven

Onderwijs

GENDRINGEN - Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vraagt ook de Bibliotheek Achterhoekse Poort extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Naast het feit dat ruim 2 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen, missen zij ook vaak digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet. Daarom houdt de Bibliotheek op 8 september in alle zes vestigingen een informatiebijeenkomst over het cursusaanbod voor digitale vaardigheden.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, want de mens moet veel zelf via internet regelen. Onder de noemer ‘Durf Digitaal!’ biedt de Bibliotheek verschillende cursussen aan waarin deelnemers stap voor stap kunnen werken aan deze vaardigheden: Dat zijn de computercursussen Klik & Tik (voor echte beginners en iets gevorderden), de cursus Digisterker (waarbij hulp geboden wordt bij zaken waarvoor men een DigiD nodig hebt), de cursus DigiVitaler (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn) en diverse smartphone cursussen.

Informatiebijeenkomsten
De gratis informatiebijeenkomsten op vrijdag 8 september duren van 11.00 tot 12.00 uur. Ze zijn in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort: in Aalten, Dinxperlo, Gendringen, Terborg, Ulft en Varsseveld. Bezoekers krijgen inhoudelijke informatie zodat zij zich voor de juiste cursus kunnen inschrijven. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Wel graag van te voren aanmelden op de website, via tel. 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post