V.l.n.r. Lieke, Martin Duking  (St. Werkgroep Bomengroep O.IJ. ) en Max uit groep 8 van de Borckeshof Breedenbroek. Foto: Roel Kleinpenning
V.l.n.r. Lieke, Martin Duking (St. Werkgroep Bomengroep O.IJ. ) en Max uit groep 8 van de Borckeshof Breedenbroek. Foto: Roel Kleinpenning Foto: Roel Kleinpenning

Lieke plant bomen in het Idinkbos

Onderwijs Kinderredactie

Gelderse Post Kinderredactie #2

VARSSEVELD - Woensdag 15 november ging ik met groep 5 tot en met 8 van basisschool De Borckeshof naar de boomplantdag. We gingen om 08.30 op de fiets naar het Idinkbos toe. Na een kleine omweg kwamen we aan bij het begin van het Idinkbos. Daar werden wij opgewacht door mensen van de gemeente en konden we onze fiets parkeren.

Neushoornkever
Wij kregen uitleg over wat het programma was. Eerst werd onze klas opgedeeld in drie groepen. We liepen allemaal mee met een boswachter en hij vertelde over de larve van een neushoornkever. Ik vond de larve er wel heel erg groot uit zien! We hebben geleerd hoe paddenstoelen ontstaan.

Diertjes onder de grond
Ook kreeg ons groepje uitleg over de bomen die in het bos staan. Daarna liepen we een rondje en kwamen we allemaal interessante dingen tegen zoals een Amerikaanse eik, diertjes die onder de grond leven en nog veel meer.

Boomknuffelaar
Toen was het tijd om de bomen te planten. Er waren veel mensen om ons te helpen. Martin hielp mij met de boom planten. Martin vertelde dat hij het leuk vind om bomen te knuffelen. Een echte boomknuffelaar dus!

Bomen om te ademen
Ik vond het bomen planten erg leuk om te doen. Ook omdat wij de bomen nodig hebben om te kunnen ademen. Ik heb nu echt een eigen boom! Op het eind werd er nog een verhaal voorgelezen. Dit ging over het woudenweb. Het woudenweb ging over de communicatie van bomen. Het lekkerste was op het einde. We kregen namelijk warme chocolademelk en een appel. De hele klas vond het een leuke ochtend ondanks dat we een beetje (erg) nat werden.

Groetjes, Lieke Wellink

Groep 8, De Borckeshof Breedenbroek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek