Afbeelding
Foto: Pexels.com

Drugsgebruik jongeren Oude IJsselstreek

Onderwijs

OUDE IJSSELSTREEK - Afgelopen zomer was ik bij de Open Redacties van de Groenlose Gids en de ELNA in Lichtenvoorde en daar kwam drugsgebruik onder jongeren al ter sprake. Nu de Varsseveldse student Jasmijn van der Borg onlangs de podcast The Good Trip begon over de gevaren en gevolgen van cannabisgebruik en de Gelderse Post een jongerenredactie lanceerde, lijkt het me een goed moment om dit eens beter in kaart te brengen. Helpt u mee?

Door Meindert Bussink

De komende tijd hoop ik een reeks artikelen te publiceren vanuit verschillende perspectieven (jongeren, ouders, docenten, orthopedagogen, huisartsen, de politie et. cetera.) en antwoord te krijgen op bijvoorbeeld onderstaande vragen.

Jongeren
Hoe is het om te beginnen met drugs? Wat is het perspectief van vrienden die zelf niet gebruiken?

Ouders
Hoe kijken ouders van kinderen die drugs gebruiken aan tegen de situatie? Hoe kwamen zij erachter dat hun kind aan de drugs zat? Wat was hun eerste reactie hierop? Hebben zij zelf wel eens drugs gebruikt?

Professionals
Wat is het verschil tussen softdrugs en harddrugs? Waar kunnen jongeren terecht met vragen? Wat zijn de gevolgen? Welke soort drugs wordt het meest gebruikt onder de jongeren?

Wilt u ons (anoniem) helpen met deze verhalen? Neem dan contact op via redactie@geldersepost.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek