Afbeelding
Foto: Roel Kleinpenning

Sanne over de Talententuin in Ulft

Onderwijs Jongerenredactie

Gelderse Post Jongerenredactie #2

ULFT - Op 24 november 2023 vond de 11e editie van de Achterhoekse Talententuin plaats in de DRU in Ulft. Wederom was het weer een groot succes met meer dan 1860 bezoekers. Het enthousiaste team van Achterhoek Werkt heeft het weer voor elkaar gekregen om inspirerende ontmoetingen tussen jongeren en bedrijven te laten plaatsvinden.

Door Sanne Boekelder

Verschillende sectoren
Er presenteerden zich namelijk meer dan honderd Achterhoekse werkgevers aan jongeren uit de achterhoek met als doel jong talent in de regio te houden. De deelnemende bedrijven zijn actief in allerlei verschillende sectoren, variërend van Techniek tot Zorg en van Finance tot ICT.

Carrièrekansen
Bedrijven merken dat het waardevol is om deel te nemen aan dit evenement voor het promoten van hun bedrijf/product. Werkgevers presenteerden zich op een gave manier door middel van hun producten, machines, games of bijvoorbeeld robots en kwamen hierdoor in contact met studenten en eventuele nieuwe werknemers. Eenmaal in contact met de student werden stage mogelijkheden en carrièrekansen besproken.

Masterclasses
Maar dat was nog niet alles, tijdens de Talententuin had je ook de mogelijkheden om gratis mee te doen aan carrière gerichte workshops en masterclasses. Ook deze editie had te gekke sprekers namelijk Tim Hofman en Bas. Tim Hofman is bekend van zijn werk als presentator, programmamaker en auteur en verzorgde een masterclass ‘’Hoe jij talent kunt benutten en ontwikkelen’’ gevolgd met een vraag-en-antwoord sessie. Bas Kremer voormalig Special Forces Commando en ondernemer, verzorgde een masterclass waarin hij zijn ervaringen deelde over het verleggen van persoonlijke grenzen.

Talententuin match
Zelf was ik die dag werkzaam op de stand van Bronkhorst High Tech. Vorig jaar ben ik tijdens de Talententuin met dit bedrijf in aanraking gekomen en ga volgend jaar vanaf januari mijn eindstage voor de opleiding Marketing & Communicatie bij hen vervullen. Een mooie Talententuin match! Als jong talent vroegen ze aan mij om samen met hun de stand te bemannen.

Terug kijkend op de Talententuin denk ik dat de organisatie, bedrijven en bezoekers terug kunnen kijken op een geslaagde dag en dat er vele mooie matches uit voort zijn gekomen. We kijken er naar uit naar de volgende edities!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant