Links Christian Roeterink en neefje Tijn uit M2B. Foto: Roel Kleinpenning
Links Christian Roeterink en neefje Tijn uit M2B. Foto: Roel Kleinpenning Foto: Roel Kleinpenning

Jip over de Almende Winterfair

Onderwijs Kinderredactie

Gelderse Post Kinderredactie #4

SILVOLDE - Op vrijdagmiddag 15 december is in het Almende Laudis in Silvolde de eerste editie van de Almende Winterfair gehouden. Jip Smit deed namens de Gelderse Post kinderredactie verslag.

Zelfgemaakte spulletjes
Door de leerlingen en de docenten werden zelfgemaakte spulletjes, eten en drinken aangeboden tegen betaling van munten die bij de ingang van de school konden worden gekocht. Er werden onder andere zelfgemaakte kerstversieringen, vetbollen voor vogels, sieraden en kerstkaarten verkocht en de bezoekers konden ook onder andere een lekkere oliebol, een kop tomatensoep of poffertjes eten bij de vele standjes. 

Henna versieringen en de schoolband
Enkele leerlingen brachten tegen betaling van enkele munten leuke versieringen met henna aan op de handen van de bezoekers. De schoolband en twee panda’s zorgden voor een gezellige sfeer. Ik vroeg een leerling, Tijn (13 jaar) uit klas M2B, wat hij van de Winterfair vond. Volgens hem was het druk, maar ook gezellig. Er kwamen ook meer mensen dan eigenlijk werd verwacht. Met zijn klas heeft hij chocolade en kerstkaarten verkocht.

Erg druk
Ook heb ik docent Richard Massop geïnterviewd. Meneer Massop is 55 jaar oud en geeft al 26 jaar les. Zijn mentorklas is B2B en hij geeft de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde en DiVa (Digitale vaardigheden). Meneer Massop vertelt dat de Winterfair een nieuwe actie is en dat was wel spannend. Het is gezellig maar ook erg druk. Zijn leerlingen hebben snoepzakken gemaakt tijdens de les en hiervan hebben ze er maar liefst 120 verkocht op de Winterfair. Op de vraag wat hij het allerleukste vindt van de Winterfair zegt hij de kinderen en de bezoekers het leukste te vinden.

Voedselbank Oost-Achterhoek.
De opbrengsten van de Almende Winterfair zijn bestemd voor de Voedselbank Oost-Achterhoek. Door de school wordt al jaren in de periode voor de Kerst voedsel ingezameld voor de voedselbank, maar dit jaar wilde het Almende het grootser aanpakken. Ik denk dat dit wel gelukt is!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant