Links Lisanne en Shuai 11 jaar van basisschool Meeander uit Varsseveld.
Links Lisanne en Shuai 11 jaar van basisschool Meeander uit Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning

Herdenking bij oorlogsmonument Rademakersbroek

Onderwijs Kinderredactie

Gelderse Post Kinderredactie #8

HEELWEG/VARSSEVELD - We staan hier stil bij dit monument, waar 46 mensen zijn omgekomen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Wij vinden het belangrijk om er bij stil te staan en het is een behoorlijk verdrietig verhaal voor iedereen, met name de familieleden.

Door Meike, Lisanne, Koen en Shuai van Meeander Heelweg

We staan er bij stil, omdat we het een ernstige gebeurtenis vinden. We mochten een krans leggen met de locoburgemeester om respect te tonen voor die 46 mensen die zijn omgekomen.

De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog moeten we niet vergeten, want het is een belangrijk onderwerp om bij stil te staan. We zijn wel blij dat we nu in vrede en vrijheid leven, omdat in die periode veel mensen hun eigen leven hebben opgeofferd voor de bevrijding van ons land.

We zijn ondertussen veel meer te weten gekomen over de mensen die zijn omgekomen bij het Rademakersbroek. Het is belangrijk dat we hun herinnering levend houden.

Niet alleen om eer te betonen aan de slachtoffers en hun families, maar ook omdat het herdenken van het verleden ons helpt om te reflecteren op het heden en te bouwen aan een toekomst waarin zulke gruweldaden nooit meer zullen plaatsvinden.

We zijn dankbaar dat wij bij die herdenking mogen zijn en respect mogen geven aan die mensen die daar zijn omgekomen. Wij voelen ons vereerd om daar te zijn en ook een steentje bij te dragen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant