Ferdi Duijzend van Fysiotherapie1000 Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning
Ferdi Duijzend van Fysiotherapie1000 Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Fysiotherapie 1000: ‘Kom d’r in. De koffie is warm’

wo 13 okt 2021, 13:24 Partnerbijdrage

Varsseveld – Fysiotherapeut Ferdi Duijzend heeft een paar maanden geleden zijn praktijk Fysiotherapie 1000 geopend. “Tijd om kennis te maken”, vindt hij. “Daarom staat vanaf 28 oktober een week de deur open voor: Kom d’r in. De koffie is warm. En bezoek de praktijk voor een gratis adviesgesprek of een sportabonnement (zolang de voorraad strekt).”

Door Carla van der Meer

Duijzend is sinds 2006 fysiotherapeut. Hij heeft in verschillende grote praktijken in alle grote steden gewerkt, behalve in Rotterdam. Met name in de Bijlmer heeft hij veel ervaring opgedaan. Fysiotherapie 1000 is een kleine praktijk. “In de grote praktijken miste ik de echte tijd voor de patiënt en de ruimte voor overleg”, geeft Duijzend aan. “Dat kan hier wel. De patiënten worden altijd door mij behandeld.”   

Specialisaties 
“Na de zomerstop gaan mensen weer sporten in competitieverband en dan zien we een toename van blessures”, geeft Duijzend aan.
Hij behandelt alle voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat, maar hij heeft ook een aantal specialisaties. Hij is onder meer hand- en polstherapeut. “Letsels aan handen en polsen moeten op een bepaalde manier behandeld worden”, vertelt Duijzend. “Daarin heb ik mij gespecialiseerd. Bij oedeemtherapie is meer nodig dan alleen bewegen. Ik werk met een speciale massagetechniek voor het stimuleren van het lymfestelsel, waardoor vocht beter afgevoerd wordt. Bij doven en slechthorenden is een goede communicatie belangrijk en daarom heb ik mij gespecialiseerd in gebarentaal.” Doordat zijn zoon op hoog niveau bezig is met turnen en zijn dochter voetbalt bij Sportclub Varsseveld, heeft Duijzend ‘sporten met kinderen’ aan zijn praktijk toegevoegd. Hij biedt een gevarieerd programma om te sporten en te trainen voor kinderen met klachten. Verder is hij hoofdtrainer van de herenselectie van de Varsseveldse Gymnastiek Vereniging VGV. Fysiotherapie 1000 heeft contacten met alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie 1000, Aaltenseweg 78 Varsseveld, bij het witte hek met de naam De Loake. Telefoon: 0315-315537 of 06-55501441.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post