Afbeelding
Foto: PR

Duurzaam bezig: een elektrische auto huren

Partnerbijdrage

De maatschappelijke wind is flink gedraaid als het op het milieu aankomt. Er is geen bedrijf meer dat het woord duurzaam niet in zijn communicatie opneemt. Ergens heeft iemand verzonnen dat duurzaam een aantrekkelijkere term is dan ‘biologisch’ of ‘milieuvriendelijk’, en dat heeft positieve gevolgen. Ook over ons autogebruik denken we meer na. Het huren van een (elektrische) auto heeft voor velen de toekomst. 


Word autohopper in plaats van autobezitter

Een auto huren wordt niet nodeloos ingewikkeld gemaakt bij de populaire verhuurservice autohopper. Bij deze dienst hoef je niet per se creditcardgegevens in te voeren, ze bieden de optie van reclame op de auto in ruil voor korting en ze hebben zowel occasions als elektrische wagens op hun oprijlaan staan. Dat laatste draagt natuurlijk enorm bij aan het duurzaamheidsstreven. Hoe werkt het? Wanneer je bijvoorbeeld in Leeuwarden woont, tik je op je smartphone Autoverhuur Leeuwarden en binnen een handomdraai is het geregeld. Binnenkort ben je iemand die geen auto heeft met alle kosten die daarmee gepaard gaan, maar er zo nu en dan één huurt met het oog op het milieu. Een zogenaamde duurzame autohopper.

Files straks verleden tijd?

Tenzij je een mobiele werknemer bent die dagelijks afhankelijk is van gemotoriseerd vervoer, is een auto welbeschouwd nog steeds een soort overbodige luxe. Je vaart niet elke dag op een jacht (dat kun je ook huren), je slaapt niet elke dag met roomservice (daar zijn hotels voor) en de moderne opvatting is dat je een auto pas gebruikt als de situatie daar echt om vraagt. Denk ook aan de stroomversnelling waarin het thuiswerken is terechtgekomen - hoeveel rijden we nog? Wie weet zijn zelfs de files straks verleden tijd. 

Reizen per OV, auto huren op locatie

Daarbij wordt het openbaar vervoer steeds aantrekkelijker, ook voor internationale reizen. Denk eraan bij het plannen van je volgende vakantie. Het vliegtuig vormt een gevoelig punt, maar als we met zijn allen steeds meer gebruik maken van de duurzamere trein, wordt deze vanzelf goedkoper. Op de plek van bestemming huur je dan een elektrische auto van de lokale Autohopper. En binnen Nederland? Daar zijn de afstanden doorgaans niet dusdanig groot dat er geen wandel-, fiets of OV-optie is. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Autohopper. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant