Afbeelding
Foto:PR

Plastic is uit, hout is in: ook voor je bouwpakketten

Partnerbijdrage

Hout is helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Bij het bouwen van meubels wordt steeds vaker gekozen voor dit duurzame bouwmateriaal, men recyclet graag gebruikt hout in de tuin en ook in de hobby-branche is op deze trend ingespeeld. In plaats van plastic kopen knutselaars tegenwoordig houten bouwpakketten

Houten bouwpakketten

We hoeven je niet bij te praten over milieuvervuiling, plastic soep en andere uitwassen van de al decennia durende plasticindustrie. Plastic wordt al lange tijd geassocieerd met iets negatiefs dan wel onechts (plastic fantastic) - dat idee wordt nu breder dan ooit gedragen. De mensen van BuilDIY kwamen met duurzame pakketten waaruit allerlei decoratieve items ontstaan, en die uren aan rustgevend knutselplezier bieden. Er worden talloze bijzondere modellen aangeboden uit allerlei tijdperken, van pendule tot Eeuwige Kalender en van ouderwetse Grand Prix-wagen tot robot. Ook beroemde gebouwen zoals de Eiffeltoren zijn teruggebracht tot gedetailleerd houten bouwpakket. 

Werken met hout is rustgevend

Niet alleen het geconcentreerd werken aan deze schaalmodellen geeft een serene rust in het hoofd, ook het bewerken van hout in het algemeen is een populaire zen-hobby. De actualiteiten en dagelijkse sleur verdwijnen ver naar de achtergrond als je met dit natuurlijke materiaal in de weer bent. Het uit elkaar halen van pallets, het verwijderen van de spijkers, een ontwerp maken voor een (tuin)meubelstuk, de geur van het vers gezaagde hout en het creëren van iets nieuws maken het hoofd lekker leeg. Na een schuurbeurt en een laagje olie of lak ziet het hout eruit als nieuw. Zowel buiten als binnen zorgen de warme kleuren, kwasten en nerven voor een natuurlijke look

Decoratieve functie

De houten onderdelen van de BuilDIY-bouwpakketten zijn een stuk verfijnder, maar wel op zo’n manier dat het hout er nog steeds in terug te zien is. Deze schaalmodellen doen het goed als blikvangers in je huis, de plek die je toch van een eigen, persoonlijke smoel wilt voorzien. Niets zo saai als een anoniem interieur met alleen maar zwart en wit - dat heeft de consument begrepen. Naast de term ‘industrieel’ weerklinken in stylisten-kringen steeds vaker de woorden ‘natuurlijk’ en ‘landelijk’. De houten bouwwerken passen daar prima tussen, in welke periode ze ook hun oorsprong vinden. 

Probeer het zelf eens

Dat deze bouwpakketten zeer betaalbaar zijn (de houten Toren van Pisa kost bijvoorbeeld maar € 17,-), nodigt uit om het zelf een keer te proberen. Ervaar de rust van het knutselen, de bevrediging die het prachtige resultaat geeft en wellicht heb je er een nieuwe, duurzame hobby bij. Zoals gezegd: het assortiment is zeer gevarieerd, elke bouwer vindt er wel wat van zijn gading dankzij de zoekfunctie op de website. 

Dit artikel wordt u aangeboden door BuilDIY. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant