Afbeelding
Foto:PR

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands bestelbus?

Partnerbijdrage

Ben je ondernemer en zoek je een geschikte bestelbus voor jouw bedrijf? Dan ontdek je snel genoeg dat het aanbod ontzettend groot is. Het zit er dik in dat jij je als eerste richt tot een nieuw voertuig. Begrijpelijk, want als je de eerste eigenaar bent weet je dat de bestelbus jarenlang mee kan. Veel ondernemers schrikken alleen van de prijs. Geldt dit ook voor jou? Ga dan op zoek naar een tweedehands voertuig. Het merendeel van deze voertuigen kan vaak nog redelijk lang mee. Wil je een tweedehands bestelbus kopen? Wij vertellen je in deze tekst waar je in dat geval op moet letten.

Controleer de staat van de auto
Een eerste aandachtspunt bij een tweedehands bestelbus kopen is de staat van de auto. Dit lijkt misschien een open deur, maar toch besteden veel ondernemers hier niet voldoende tijd aan. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak alleen maar een blik geworpen op de buitenzijde van de auto. Als je deze aanpak hanteert, koop je mogelijk een kat in de zak. De buitenkant zegt immers niets over de motorische staat. Kijk daarom ook altijd even hoe de bestelbus er onder de motorkap uitziet. Laat het hier niet bij zitten, maar inspecteer ook de onderkant van de auto. Zodoende krijg je een goed beeld van de staat van de bestelbus.

Werp een blik op de kilometerstand
Verkeert de auto nog in goede staat? Koop hem dan niet direct. Het is namelijk belangrijk om ook een blik op de kilometerstand te werpen. Een voertuig met flink wat kilometers op de teller moet meestal eerder vervangen worden dan een voertuig dat weinig kilometers gereden heeft. Wie zowel op de kilometerstand als de staat van de bestelbus let, kan vaak goed inschatten hoelang het voertuig nog meegaat. Twijfel je of je er nog een aantal jaar in kunt rijden? Ga dan op zoek naar een bestelbus waar je een beter gevoel bij hebt.

Kijk naar de grootte van de laadruimte
Doordat een bestelbus over een laadruimte beschikt, is dit voertuig ideaal om spullen in te vervoeren. Denk alleen niet dat iedere bestelbus geschikt is voor elk bedrijf. Reden genoeg om ook naar de grootte van de laadruimte te kijken. Wil je geen bestelbus met een te grote laadruimte, maar mag hij ook niet te klein zijn? Dan kun je een Ford Transit Custom tweedehands kopen. Doe dit wel bij een betrouwbare partij. In dat geval mag je namelijk aannemen dat je nog behoorlijk lang plezier beleeft aan een tweedehands bestelbus.

Dit artikel wordt u aangeboden door Dutchvans.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant