Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een douchecabine?

Partnerbijdrage

Net als bij het kopen van Fila schoenen zijn er ook bij het aanschaffen van een douchecabine veel factoren waar je rekening mee dient te houden om een perfecte aankoop te kunnen doen. Dit is immers een belangrijke beslissing die je moet nemen als je je badkamer aan het renoveren bent. Welk type douchecabine het meest geschikt is voor je badkamer, hangt echt van diverse aspecten af. Om je bij deze beslissing te helpen, vind je onderstaand diverse essentiële factoren die je niet mag vergeten. 

Positie
Een douchecabine in je badkamer is misschien wel de ideale manier om je ruimte optimaal te benutten. Als een hoekmodel beter geschikt is voor je ruimte, vrees dan niet! De dagen van een onhandig ogende kubus in de hoek zijn echt voorbij. De hoekdouchecabines van vandaag zijn ontworpen voor elke mogelijkheid, van klassieke rechte lijnen tot naadloze vloeiende rondingen. Een centraal geplaatste cabine vereist meer aandacht in termen van aantal panelen en type deur (scharnierend, scharnierend, glijdend of dubbelgevouwen) versus een hoekmodel. Maar als het gaat om het type deur, gelden dezelfde overwegingen bij beide opties. 

Douchebak
Natte ruimtes worden steeds populairder, maar niet iedereen heeft de juiste ruimte voor dit soort opstelling. Als je een douchebak nodig hebt, zijn er een duizelingwekkend aantal opties beschikbaar: van laag profiel tot standaard hoogte; vierkante, rechthoekige, vijfhoekige of kwadrantvormige, traditionele steenhars tot moderne lichtgewicht bakken. Het kan dan ook lastig zijn om een keuze te maken tussen deze vele verschillende opties. Daarom kan het een goed idee zijn om contact op te nemen met een expert. Deze specialist kan je precies vertellen welke douchebak het beste past bij je douchecabine. Zodoende zul je hoe dan ook een goede aankoop doen!

Ruimte
Hoeveel ruimte is er in je badkamer voor een douchecabine? De beschikbare ruimte is misschien wel de belangrijkste factor bij het bepalen van het type cabine dat je kiest. Wanneer ruimte schaars is, wordt het nemen van de juiste beslissing des te belangrijker. Als je weinig ruimte hebt, kan een combinatie van een douche boven het bad en een cabine hierom heen de oplossing zijn, al kun je er ook voor kiezen om het bad achterwege te laten. Je plaatst dan dus alleen een douchecabine waar een douche in zit in je badkamer, wat minder ruimte in zal nemen dan een bad.

Glas
Glaskeuze is om een aantal redenen belangrijk. Zo moet je onder meer rekening houden met de dikte van het glas van je nieuwe douchecabine. Hoe dikker het glas is, hoe sterker je cabine is natuurlijk. Toch zul je niet altijd extreem dik glas nodig hebben, ook wat dunner glas is voor de meeste huishoudens in Nederland al geschikt. Bovendien moet je kiezen tussen gespiegeld glas of helder glas. Spiegelglas reflecteert de beschikbare lichtbronnen op natuurlijke wijze om de illusie van een grotere ruimte te creëren, wat bij helder glas niet het geval is. Dit is namelijk gewoon transparant dus je kunt er doorheen kijken.

Dit artikel wordt u aangeboden Home.saxo.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post