Afbeelding
Foto: PR

Dit is wat detox thee doet voor je lichaam

Partnerbijdrage

Iedereen heeft er wel eens een keer over gelezen of gehoord, detoxen. Dit wordt vooral gedaan om je lichaam een boost te geven. Het kan je immuunsysteem verbeteren doordat je als het ware je lichaam verschoont en de kuur je lichaam versterkt. Het belangrijkste wat je hiermee doet is je lichaam even de rust geven.

Waarom is detoxen zo goed voor je?

Detoxen ondersteunt het lichaam met het uitvoeren van de functies. Als het ware ben je aan het focussen op je lichaam en geef je je lichaam de ruimte zelf alles te doen. Normaal nemen wij allerlei vitamines en eten wij dingen die ons lichaam dan moet scheiden en opruimen. In het geval van detoxen doe je niks en laat je het lichaam alle werk zelf doen.

Doordat het een sapkuur is met alleen maar groente en fruit heeft het lichaam niet heel veel wat ie moet doen. Daarom wordt er dus gezegd dat je het lichaam rust geeft. Het wordt wel eens vergeleken met het verwisselen van de filters van je auto. Je reset even de filter van jouw lichaam hiermee.

De sapkuur bevorderd de spijsvertering en de reinigende werking van de lever. Dit zijn de meest belangrijke organen voor de slechte stoffen in je lichaam. Hier worden deze gescheiden en deze krijgen een boost door deze detox kuur.

Zelf zul je voornamelijk merken dat je meer energie hebt en je zult je ook wel wat schoner voelen. Het gevoel dat je je lichaam reset. Wel wordt het aangeraden om te stoppen met alcohol, roken en andere dingen die niet goed zijn. Je moet er volledig voor gaan dus alles stoppen wat slecht is. Benieuwd geworden? Bekijk deze detox.

Biologische sapjes drinken

Misschien doe je het al alles biologisch kopen, maar als je het niet doet wordt het wel aangeraden bij de detox. De biologische groente en fruit hebben nog veel meer vitamines die je lichaam nodig heeft. We begrijpen het als je ook geen zin hebt om dit helemaal te kopen en te maken, daarom zijn er gelukkig andere oplossingen die makkelijker zijn.

Er is een bedrijf dat deze sapjes voor je maakt. In dat geval bestel je ze gewoon en kun je ze gebruiken. Je hoeft geen boodschappen te doen en tijd te maken om deze samen te stellen. Je weet dan ook zeker dat ze goed zijn om te detoxen. Al deze sapjes zijn ook biologisch en worden met een slowjuicer gemaakt.

De sapjes bestaan voor 85% uit rauwe groenten. Door andere dingen toe te voegen zoals bijvoorbeeld kruiden, fruit en zeewier bijvoorbeeld wordt er extra smaak aan toegevoegd. De sapjes hebben een variatie van vitamine, mineralen en antioxidanten. Lees hier meer over het bedrijf Sapje.

Dit artikel wordt u aangeboden door Sapje. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant