Wil jij professioneel voor de dag komen? Draag dan een prachtig colbert

Partnerbijdrage

Wil jij professionaliteit en succes uitdragen? Dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en je kleding af te stemmen op wat je naar anderen wenst uit te stralen. Een net colbert kan helpen om je outfit direct een stuk chiquer te maken, zonder dat het te overdreven wordt. Op deze pagina lees je waar je op dient te letten bij de aanschaf van een nieuw colbert. Daarnaast kom je erachter tijdens welke gelegenheden je een colbert kunt dragen. Soms past een colbert beter bij de situatie dan anders, maar je kunt met dit kledingstuk in ieder geval niet snel de plank misslaan.

Waar kun je op letten als je een nieuw colbert koopt?
Je kunt uit verschillende soorten colberts kiezen, denk hierbij aan de single-breasted en double-breasted colberts. Single-breasted colberts hebben één rij knopen, terwijl double-breasted colberts twee rijen knopen hebben. Het hangt van je persoonlijke voorkeur af voor welke stijl je kiest. Een net colbert dient aan een aantal eisen te voldoen, zoals een goede pasvorm, een nette afwerking en een kwalitatief hoogwaardige stof. Als je het colbert gaat dragen voor formele gelegenheden, is het belangrijk om te zorgen dat het colbert ook formeel oogt. Voorkom op dit moment drukke motiefjes of aanwezige kleuren.

Om te weten of de kwaliteit van je colbert goed is, kun je op een aantal dingen letten zoals de stof en de afwerking. Kijk of de stof stevig aanvoelt en of er geen losse draadjes zijn. Controleer ook of de knopen stevig zijn bevestigd en of de zakken recht zijn genaaid. Voordat je tot een aankoop overgaat, kun je alvast inspiratie voor colberts voor heren opdoen. Zo weet je van tevoren beter waar je naar op zoek bent en wat je wel of niet mooi vindt.

Bij welke gelegenheden is het handig om je netjes te kleden?
Het is altijd handig om je netjes te kleden, of het nu gaat om een formele of informele gelegenheid. Een mooi colbert is bijvoorbeeld een goede keuze voor een sollicitatiegesprek, een belangrijke zakelijke afspraak of een formeel diner. Het is belangrijk om een professionele indruk te maken en een net colbert kan hierbij helpen. Wanneer jij je netjes kleed laat je namelijk een professionele en respectvolle indruk achter. Maar ook bij informele gelegenheden kan een colbert een uitstekende keuze zijn. Een colbert kan een casual outfit makkelijk en snel een chique uitstraling geven. Je kunt een colbert bijvoorbeeld dragen tijdens een etentje met vrienden of wanneer je op date gaat met je geliefde.

In het algemeen is het belangrijk om je kleding af te stemmen op de gelegenheid waar je naartoe gaat. Tijdens gelegenheden waarbij gepaste kleding verwacht wordt zoals huwelijken, gala’s, of formele diners, kan een net colbert ook goed van pas komen. Hiermee laat je zien dat je respect hebt voor de gelegenheid en de organisatie.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Henk ter Horst en Bildenberg. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post