Ron Frerix.
Ron Frerix. PR

Ron Frerix nieuwe gemeentesecretaris Oude IJsselstreek

Politiek

OUDE-IJSSELSTREEK - Oude IJsselstreek heeft een nieuwe gemeentesecretaris. Dinsdag 29 maart heeft het College van B&W Ron Frerix per 1 juni 2022 benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij volgt daarmee Marijke Verstappen op, die per 1 maart 2022 ontslag heeft genomen. 

Ron Frerix is sinds 2018 directeur/loco secretaris bij de gemeente Almelo. Daarvoor was hij ruim 10 jaar directeur/loco secretaris bij de gemeente Doetinchem. Voordat hij loco-secretaris werd, werkte hij enkele jaren als concerndirecteur Financieel Economische zaken bij het ministerie van VROM. Hij is 55 jaar en woont in ‘s-Heerenberg. 

Ron Frerix ziet uit naar de nieuwe samenwerking: “Het is in de eerste plaats mooi om weer terug te zijn in de Achterhoek. Ik heb bewust voor Oude IJsselstreek gekozen omdat het een laagdrempelige gemeente is met informele omgangsvormen. En een gemeente met lef. In deze tijd waarin wordt gezocht naar een menselijke overheid, die naast inwoners wil staan, is dat hard nodig. Dit past goed bij mij en ik wil daar graag met mijn ervaring een steentje aan bijdragen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post