Gerrit Vossers. Foto: PR
Gerrit Vossers. Foto: PR PR

Vossers van Lokaal Belang naar DorpEnPlattelandBeweging

Politiek

SILVOLDE - Raadslid Gerrit Vossers stapt per direct over van Lokaal Belang naar DorpEnPlattelandbeweging in Oude IJsselstreek. 

“Na vele jaren raadslid te zijn geweest voor Lokaal Belang heb ik onlangs het besluit genomen om te stoppen en mijn lidmaatschap van de partij op te zeggen”, zegt Silvoldenaar Vossers in een persverklaring. “Lange tijd voelde ik me verbonden met Lokaal Belang, maar ik kan me steeds minder vinden in de koers die de partij voert.”

Boeren
“Ik ben destijds vooral de politiek ingegaan om in zaken die ik belangrijk vind het verschil te kunnen maken. Dan doel ik vooral op het besturen van de gemeente en politiek bedrijven, waarbij voldoende rekening wordt gehouden met de belangen van onze boeren met als uitgangspunt een goede toekomst voor zowel boer als burger op ons mooie platteland. Dit vind ik wel in de standpunten van de DorpEnPlattelandBeweging, de tweede partij in onze gemeente, hetgeen ook blijkt uit mijn reeds langer bestaande lidmaatschap van BBB (BoerBurgerBeweging). Ik onderschrijf het partijprogramma van zowel BBB op landelijk niveau als DorpEnPlattelandBeweging in de gemeente Oude IJsselstreek.”

Voorkeurstemmen
Gerrit Vossers kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar liefst 834 voorkeurstemmen. Na Lokaal Belang lijsttrekker Ria Ankersmit het meest van alle kandidaten. “Gezien het vertrouwen dat veel kiezers mij hebben gegeven bij de verkiezingen is mijn wens om mijn zetel te behouden en mee te nemen naar de fractie van DorpEnPlattelandBeweging om zo recht te doen aan het vertrouwen van de kiezers die op mij hebben gestemd”, zegt Vossers hierover.
“Na mijn besluit om te stoppen bij Lokaal Belang heb ik contact gezocht met DorpEnPlattelandBeweging en in de dagen erna hebben we constructief met elkaar gesproken. Ik heb mijn besluit medegedeeld dat ik gestopt ben bij Lokaal Belang en aan DorpEnPlattelandBeweging gevraagd of ze mijn raadszetel willen accepteren. Na intern overleg heeft DorpEnPlattelandBeweging me laten weten dat ik welkom ben in hun partij. Zij respecteren mijn stap om weg te gaan bij Lokaal Belang, ze zijn blij met mijn keuze voor hun partij en gezien het vertrouwen dat de vele kiezers herhaaldelijk in mij hebben uitgesproken, respecteren ze ook mijn keuze dat ik mijn raadszetel wil behouden. Velen kennen mij, voor een aantal mensen zal deze stap misschien als onverwacht komen, maar degenen die me beter kennen, zullen er begrip voor hebben dat ik doe wat mijn hart me ingeeft.”

Vertrouwen
Herman Vreeman, lijsttrekker van DorpEnPlattelandBeweging, is blij met de komst van Gerrit Vossers. “Wij respecteren zijn stap om te stoppen bij Lokaal Belang en - gezien het vertrouwen dat de kiezer herhaaldelijk in hem heeft uitgesproken - ook zijn keuze om zijn raadszetel te behouden. Wij vertrouwen erop dat hij en allen die op Gerrit Vossers hebben gestemd bij de verkiezingen zich in onze jonge maar stabiele partij DorpEnPlattelandBeweging wel thuis zullen voelen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post