Korfballers beginnen seizoen met overwinning

Sport

AALTEN - Aladna/De Issel is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. Op eigen veld werd er met 8-7 gewonnen van Diderna uit Dieren. Het was de eerste wedstrijd sinds een jaar, nadat de competitie vorig jaar oktober vanwege corona werd stilgelegd. Toevalligerwijs was de laatste wedstrijd die Aladna/De Issel vorig jaar speelde tegen dezelfde tegenstander. Die wedstrijd werd toen ruim verloren, maar dat ging afgelopen weekend dus anders.

Aladna/De Issel begon goed aan de wedstrijd en nam al vrij snel een 2-0 voorsprong. De ploeg kreeg veel kansen die lang niet allemaal benut werden. Via een 5-2 tussenstand gingen de ploegen de rust in met 6-4. Die stand bleef in de tweede helft een tijdje op het bord staan. Er werd in na de rust minder gescoord dan in de eerste helft, hoewel er voor beide ploegen wel de nodige kansen waren. Diderna kwam aan het einde van de wedstrijd steeds dichterbij en bij 8-7 beloofde het een spannend slot te worden. Aladna/De Issel hield echter stand en wist de wedstrijd te winnen.
Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Raymond Venemans 3x, Michiel Toebes 2x, Carieke Kuiperij, Chantal Wissink en Jos Vinkenvleugel.
Komend weekend staat er voor Aladna/De Issel een uitwedstrijd in Apeldoorn op het programma.