Jeugdige voetballertjes van Silvolde en Terborg presenteren het nieuwe tenue. Foto: Iris Epping
Jeugdige voetballertjes van Silvolde en Terborg presenteren het nieuwe tenue. Foto: Iris Epping Iris Epping

Alle jeugdvoetballers van Terborg en Silvolde spelen dit seizoen samen in uniforme wedstrijdkleding

ma 11 okt 2021, 11:40 Sport

TERBORG-SILVOLDE - De jeugdafdelingen van Sportclub Silvolde en vv Terborg werken al enkele seizoenen organisatorisch en voetbaltechnisch samen. Na een aarzelend en aftastend begin wordt de samenwerking steeds hechter en omvangrijker. Dit seizoen is de eendracht ook zichtbaar binnen de lijnen.

Door Marcel van Berkum

Vrijdagavond was in de bedrijfskantine van Kaak in Terborg een feestelijke bijeenkomst voor genodigde leden van beide voetbalclubs en sponsoren. Marc Neijland, voorzitter van vv Terborg en Roy Liebrand, lid van de sponsorcommissie van Spcl. Silvolde, presenteerden een nieuwe flitsende kledinglijn voor de combinatieteams.
Het gestreepte shirt toont de clubkleuren zwart, wit en geel van beide verenigingen. Die kleuraccenten zijn ook subtiel terug te vinden in de kousen en broek.
De outfit is middels een enquête door de leden gekozen en ontworpen in overleg met Mecking Sport. Een opvallend detail is dat aan de binnenkant van de kraag het motto staat: ‘Met plezier naar resultaat’.
Alle 300 voetballertjes ontvangen naast wedstrijdkleding ook presentatiepakken. Bovendien wordt de begeleiding van de 21 teams in uniforme kledij gestoken, Een ris ondernemers sponsort de kleding. De sponsorcontracten gelden voor de duur van vier jaar voor de hele jeugdafdeling. De onthulling van de tenues gebeurde door twee heren, die het langst lid zijn van beide verenigingen: Arie Suselbeek van Silvolde en Jan Lavalaye van Terborg. Nadat vijf seizoenen geleden voorzichtig werd gestart met één combinatieteam komen in dit seizoen de jeugdige voetballers in alle leeftijdsgroepen uit in gecombineerde teams. En dat stralen ze vanaf nu ook binnen de lijnen uit.

Fusie

Een samenwerkingsverband tussen Sportclub Silvolde en vv Terborg leek lang onmogelijk. Zeg maar honderd jaar lang. De verenigingen hadden weinig raakvlakken. Behalve de bal en geografisch. Het is nu echter zelfs zover dat het woord fusie niet meer vies is en hardop door beide besturen als toekomstvisie wordt uitgesproken. De nieuwe kleding voor de jeugd is weer een ferme stap naar één vereniging.