Marc Neiland, voorzitter van VV Terborg. Foto: Roel Kleinpenning
Marc Neiland, voorzitter van VV Terborg. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Koninklijke erepenning voor VV Terborg

za 16 okt 2021, 14:00 Sport

TERBORG - Op zaterdag 16 oktober reikte burgemeester Otwin van Dijk om 13.30 uur een Koninklijke Erepenning uit aan Voetbalvereniging Terborg. Dit in verband met het 100-jarig bestaan van de vereniging.

De huidige Voetbalvereniging Terborg (VV Terborg) is in 1920 opgericht onder de naam Vitesse. Vele (oud-)Terborgenaren zijn op sportief gebied bij deze club begonnen en dragen de club (nog steeds) een warm hart toe. Iedereen is welkom bij de voetbalvereniging: van jong tot oud, meisjes en jongens, dames en heren, vluchtelingen/statushouders, sportief en recreatief.

Verbroedering

De club biedt vele sportieve mogelijkheden: het begint met de kleuters, die doorstromen naar pupillenvoetbal en voetbal voor junioren, waaronder meidenteams. Na de junioren kan er worden doorgestroomd naar seniorenvoetbal, zowel in prestatieteams als recreatieve teams. Daarnaast is er damesvoetbal, recreantenvoetbal en senioren 7 x 7 voetbal. 

Naast de reguliere voetbalactiviteiten wordt er ook samengewerkt met buurtlocaties als Sport- & Gezondheidscentrum Physique, Laco Oude IJsselstreek en het Isala college. De club wordt gekenmerkt door leden van diverse pluimage: arm, rijk, Nederlanders, medelanders en de laatste jaren zijn er ook veel vluchtelingen en statushouders lid geworden van de club. Een mooi voorbeeld van verbroedering en samen doen is de inzet van ouders en leden. Voor VV Terborg geldt: voetbal is meer dan sport. Binnen de vereniging ontstaan vriendschappen, helpt men elkaar uit de brand en ontstaan er mooie initiatieven. Dankzij de vele vrijwilligers hebben door de jaren heen veel jongeren onvergetelijke ervaringen opgedaan: voetbalkampen, jeugdevenementen, toernooien, vriendschap, sportiviteit en samenwerken.

Verhuizingen

De vereniging heeft in haar historie veel verhuizingen meegemaakt. Voor bouw en onderhoud van het sportcomplex zijn door de jaren heen diverse acties door de vereniging op touw gezet teneinde de realisatie in financiële en praktische zin mogelijk te maken. Zo zijn diverse werkzaamheden door de leden zelf uitgevoerd.

Terborg Toernooi

Het internationaal A-jeugdtoernooi (het Terborg Toernooi, gestart in 1980) is een jaarlijks zeer succesvol evenement met deelname van een groot aantal binnen- en buitenlandse clubs van naam (Ajax, Feyenoord, Celtic, Tottenham Hotspur). Vele toppers in spé bezochten het toernooi. Zo zijn onder andere de latere internationals Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum, Klaas Jan Huntelaar, Luuk de Jong en Daley Blind als speler actief geweest in Terborg. Ook deden internationale toppers als Maxwell, Pique, Tiago Motta, Gomes en Maicon mee aan het Terborg Toernooi. Omdat het toernooi steeds meer omvang kreeg - qua organisatie, budget en het financiële risico - werd in 1998 besloten om het evenement onder te brengen in een aparte stichting (Gelderse Sportevenementen). Het Terborg Toernooi heeft zowel het stadje Terborg als de voetbalvereniging nationaal en internationaal op de kaart gezet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post