Mountainbike.
Mountainbike. Pixabay

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe mountainbikeroutes

di 12 okt 2021, 14:02 Sport

HEELWEG - De nieuwe mountainbike (MTB) routes die momenteel in voorbereiding zijn rond Aalten, Lichtenvoorde en Varsseveld zijn besproken tijdens een informatieavond in de Radstake.

Jan ten Have (Achterhoek Toerisme) en Jacco van Wijngaarden (Stichting MTB Achterhoek) hebben tekst en uitleg gegeven over de door de gemeenten in de Achterhoek en de provincie Gelderland ondersteunde plannen omtrent de diverse MTB routes in de Achterhoek. Harry Grevers (Coördinator MTB route Winterswijk) heeft de opgedane ervaringen bij het voorbereiden, aanleggen en het onderhouden van de MTB route Winterswijk met de aanwezigen gedeeld. Route bouwer Patrick Jansen (Tracks&Trails) heeft uitleg gegeven wat er allemaal komt kijken (rapportage door ecoloog, vergunningen van diverse instanties, et cetera) bij het bouwen van een route / single track.
Voor de bouw en later het onderhouden van de diverse routes worden vrijwilligers gezocht. Zij helpen op een dag(deel) (meestal op zaterdagen) met bijvoorbeeld het plaatsen van routepalen, het snoeien, vlakken en aanstampen van de te bouwen single track. Gereedschappen worden door de Stichting MTB Achterhoek ter beschikking gesteld. Wie echter een snoeischaar en/of boomzaag heeft, kan die meenemen en ook handschoenen zijn handig.
Voor informatie of aanmelden, mail naar John Beukelaar (Coördinator MTB route Varsseveld) via mtbvarsseveld@outlook.com.
Meer over de MTB routes in de Achterhoek of op de hoogte blijven van het laatste nieuws, kijk dan op de Facebook pagina van de Stichting MTB Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post