Afbeelding

Sinterklaas zorgt voor langste file ooit in Varsseveld

Sport

VARSSEVELD - Afgelopen maandagavond, 29 november vanaf 18:00, was het een drukte van belang bij Sc Varsseveld. Sinterklaas had enkele weken geleden laten weten dat hij deze avond tijdens de training een bezoekje aan de jongste jeugd zou komen brengen, maar de nieuwe corona-regelgeving gooide spreekwoordelijk -en in deze context heel toepasselijk- roet in het eten. Sinterklaas was echter niet voor één gat te vangen, en stelde voor om de kinderen allemaal in de auto langs het sportcomplex te laten rijden, zodat hij ze toch kon begroeten.

Toen kwam de activiteitencommissie in actie. Bouwlampen werden geregeld. Muziekboxen van familie geleend. Sinterklaasliedjes gestreamd. Spandoeken en slingers opgehangen. En natuurlijk werden alle kinderen vanaf het voetjesbal tot en met de JO9 voor het spektakel uitgenodigd. Toen begon het aftellen naar het grote moment. Vanaf 18:00 reed een eindeloze rij auto’s vanaf de Sinderenseweg over de Westelijke Oude Aaltenseweg, waar ter hoogte van het terrein van Sportclub Varsseveld de pieten en Sinterklaas klaar stonden om de kinderen ook dit jaar toch nog te kunnen spreken.

Cadeautjes
Er liepen en stepten verschillende pieten langs misschien wel de langste file die Varsseveld ooit gehad heeft. Een pepernotenpiet, een mandarijntjespiet, een kleurplatenpiet en natuurlijk de pakjespiet. Aan het eind van de soms eindeloze rij auto’s stond hij dan: Sinterklaas. Bij elke auto hield hij een gezellig praatje met de kinderen, en vaak ook met de ouders, die hij vroeger ook nog op schoot heeft gehad. De kinderen én de ouders hebben enorm genoten, en Sinterklaas was zeer te spreken over al die lieve, sportieve kindertjes die hij weer heeft mogen begroeten. Sinterklaas was blij dat hij de mooie cadeautjes die hij speciaal voor alle voetballertjes had geregeld, een sporttasje met het Sc Varsseveld-logo, toch nog aan de kinderen heeft kunnen geven. Hij komt altijd graag bij de club op bezoek, want zoals hij het zo treffend zei: Sportclub Varsseveld is echt een club met een hart voor de jeugd.

Met de auto langs de sint rijden. Foto: PR
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant