Milton Rijn (links) en Andy van der Meijde. Foto: Roel Kleinpenning
Milton Rijn (links) en Andy van der Meijde. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Ulftenaar Milton Rijn herenigd met jeugdvriend Andy van der Meijde

Sport

Ulft – Milton Rijn is oprichter van Mills Gym, een niet alledaagse sportschool aan ’t Goor. Hij groeide op in Malburgen, een Arnhemse volkswijk. Uit die periode kent hij de bekende ex-profvoetballer Andy van der Meijde, ook daar geboren en getogen. Zaterdag ontmoetten ze elkaar voor het eerst weer, in Ulft. Andy wist dat hij daar mee zou werken aan een podcast, niet dat hij ook vriend Milton weer zou treffen.

Door Reinier Kroesen

Milton: “Andy is een heel goede jeugdvriend van mij, we zaten bij elkaar in de klas en hebben bij dezelfde club gevoetbald. Een talentvolle jongen die op een gegeven moment naar Vitesse vertrok. Tot ruim twintig jaar geleden gingen we veel met elkaar om.” Daarna verwaterde het contact. Milton kon Andy’s roemruchte voetbalcarrière in de media volgen. Er verscheen een spraakmakende biografie over het losbandige leven van hem. Toen hij met pensioen was als voetballer bleek hij niet weg te branden uit de media: deelnemer van Sterren Springen, een WK-single, commentator en een soap en theatershow met zijn vrouw Melissa. Momenteel is hij te zien in commercials voor online casino BetCity.

Podcast
Die neef van Milton is bezig met het maken van een serie podcasts. Vanaf februari komen die online. Zijn gesprekspartners hebben toevallig regelmatig een link met Arnhem. Over het algemeen vaak mensen die van ver komen, maar uiteindelijk veel bereiken. Hij wil daar vooral jongeren mee inspireren. De reeks heet niet voor niets Empowerment. Milton: “Die neef trof onlangs Andy en vroeg hem of hij ook mee wilde werken aan zijn podcastreeks. Hij bedacht dat het leuk zou zijn om die bij mij in de sportschool op te nemen, hij doet dat vaker hier omdat ik ook een geluids-/opnamestudio heb. Andy weet totaal niet wat ik nu doe. Hij ging linksaf, ik rechtsaf. Ik werkte jarenlang als hulpverlener in de jeugdzorg. De werkwijze van Mills Gym onderscheidt zich ten opzichte van anderen. Wij gebruiken verschillende vechtsporten, zoals kickboksen en boksen in combinatie met krachttraining en cardio, om doelstellingen te bereiken. Ook hier neem ik onder meer weer jongeren van de straat onder mijn hoede. Een jaar of negen geleden begonnen de overheidsbezuinigingen op sporten en dergelijke. Dat ging tegen mijn gevoel in, ik ben toen begonnen de maatschappelijke kant op te pakken.”

Boksring
In de boksring, midden in de sportruimte stond zaterdagmiddag de tafel met microfoons opgesteld om de podcast op te nemen. Enige sterallures bleken Andy nog steeds niet vreemd: hij arriveerde pas 3,5 uur na het afgesproken tijdstip, maar de hernieuwde kennismaking met Milton was wel een feit. Milton was er achteraf heel enthousiast over. “Het was helemaal top. Laten we het zo zeggen: het is nog heel erg laat geworden!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post