De heren die afscheid namen bij de heren 1 van UGHV. Van links naar rechts Rob Wiendels, Sven Veldkamp, Tom Erinkveld en Hans Rijntjes. Foto: Norbert Erinkveld

De heren die afscheid namen bij de heren 1 van UGHV. Van links naar rechts Rob Wiendels, Sven Veldkamp, Tom Erinkveld en Hans Rijntjes. Foto: Norbert Erinkveld

Norbert Erinkveld

UGHV toont karakter

Sport

GENDRINGEN - Door corona zijn er veel wedstrijden afgelast. Deze wedstrijden moeten allemaal voor 15 mei worden ingehaald. Afgelopen week hebben de mannen van UGHV, uitkomend in de 2e divisie, maar liefst 4 wedstrijden gespeeld. 

Na 2 verloren uitwedstrijden tegen Reehorst (Ede) en Havas (Almere) aan het begin van de week moesten de mannen afgelopen vrijdag en zaterdag thuis spelen tegen respectievelijk HVC (Barger-Compascuum) en Achilles (Apeldoorn). 

De wedstrijd tegen HVC werd helaas nipt verloren met 25-26 door een mindere periode van 10 minuten in de 2e helft. Met 3 wedstrijden in de benen moest het afgelopen zaterdag gebeuren tegen Achilles. De laatste wedstrijd van het seizoen voor het trouwe thuis publiek en afscheid van Rob Wiendels, Tom Erinkveld, Sven Veldkamp en Hans Rijntjes zorgde voor extra energie. Op karakter en vechtlust, in een gelijk opgaande wedstrijd met een ruststand van 15-13 bleef UGHV scoren wat uiteindelijk resulteerde in een 30-28 eindstand in het voordeel van UGHV.

Aanstaande zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. UGHV neemt het dan op voor het sluitstuk tegen Vios (Heythuysen). Hierna zal moeten blijken of de stand op de ranglijst voldoende is voor lijfsbehoud in de 2e divisie. 

Rob Wiendels en Tom Erinkveld zijn zeer talentvolle scheidsrechters en hebben de keuze gemaakt om zich volledig te richten op het fluiten op het hoogste niveau. UGHV wenst Tom en Rob veel succes met deze unieke kans. 

Sven Veldkamp en trainer/coach Hans Rijntjes doen beide een stap terug bij het 1e herenteam van UGHV. De komende tijd moet er worden gewerkt aan het samenstellen van een nieuw team om klaar te zijn voor de start van het komende seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post